4 Şubat 2012 Cumartesi

ASTROLOJİ

ŞUBAT  2012
 
Astrolog Nuran Tuncel
  
  
2012  ŞUBAT  AYI
Karakteristikleri ve
SORU KUTUSU
 
Bu ayın en önemli konusu şüphesiz ki Neptün yıldızının Balık burcuna geçmesi ve çok uzun yıllar burada kalacağıdır. Daha net bir söyleyişle, 13 yıllık bir Neptün – Balık dönemine girişin ilk Ay’ındayız.
Neptün genel olarak şu mesajı verir: “ Önemli olan maneviyattır. Gerçek olan madde değil, görünenin ardındaki hakikattır. Maddeden kurtul soyut değerleri tanı, hakikati ve hakikatini farket ve yaşa. Ruhsal değerler, inançlar, doğa üstü güçler, sabır, sevgi, merhamet, özveri ile etrafına yardım et. “
Özetle belirttiğim bu yönlerdeki manaların güçlü olmaya başlayacağı bir uzun zaman dilimi denilebilir. İstidat ve kabiliyeti olan beyinler bu mesajları değerlendirecektir. Yüksek frekanslı bilgiler, üstün hayal ve musavvire gücü, sezgiler ve yaratıcılık ile yepyeni değerler ortaya çıkabilecek ve hissedişler değişecektir. Telapatiksel iletişimler de artar. Bilinmeyen pek çok şeyin açığa çıkması ve yaşamsal yeni formların gelişmesi mümkündür. İdealler, hayaller, umutlar ve yüksek hedefler için çalışmalar artacak, mistik konular, din ve inançlar tercihlerin ilk sırasında yer almaya başlayacaktır. Bu alanda üstün kişiler ve onların yol gösterileri hayatımıza yeni renkler, açılımlar ve tarzlar getirebilir. fark edebilip değerlendirmek gerekir.
Aynı zamanda görsel, hissel ve uygulamalı sanatlarda farklı ilerlemeler olabilecek. İnsanlardaki mevcut potansiyel yeteneklerin ortaya çıkışı kolaylaşacak ve artacaktır. Müzik, şiir, edebiyat, resim, dans, bale, sinema, tiyatro ve bu kulvardaki konular farklı boyutlara taşınıp hayata yeni yeni güzellikler getirebilecektir. Medyumluk, illizyonculuk, fantastik ve exzotik konular artar. Peygamberlik iddiaları yeniden ortaya çıkabilir. İlham alışlar, hayal gücü genişlemesi olur. Roman, hikaye, senaryo yazımlarında yeni boyutlar ortaya çıkar.
Ayrıların birleşmesi, köprülerin kurulması, uzakların yakınlaşması olur maddi ve manevi anlamlarda…
Tabii bir de Neptün ün aldatıcı bir tarafı da var. Bu noktada realitelerden kopma, yalnızlık, içe kapanma veya ruhsal sorunlarda artışlar da olabilir. Bunlara bağlı olarak da rahatlık, alışkanlık, tiryakilik ve bağımlılık yaratabilecek sıvı, katı, gaz her tür maddelere talepler çoğalabilir. Bu arzu edilmeyen bir yönüdür, şüphesiz… Umarım ki diğer yönler baskın olur bu yönü güdük kalır….
Hastane, hapishane, yardım dernekleri, vakıflar, bakım evleri v.s gibi yardım ve hizmet amaçlı kuruluşlar açısından zengin ve rahatlatıcı durumlar oluşmaya başlar. 
Neptün ile daha çok yazarız, söyleriz, anlatırız kısmetse… Şimdi size başka güzel  haberlerim var.
Satürn’den güzel haber olur mu demeyin.. Neden nasıl diye de sormayın.. Sadece bilin ki; ayın ilk günlerinde Satürn’ ün çok özel bir görevi var… Sizleri ilmi konularda zorlamak, uğraştırmak, düşündürmek ve uyandırarak bu yönde farkındalık yakalatmak… Ve bunu başarana sonrasında genişlik ve ferahlık sağlamak…. Bunlar için sadece üç – beş gününüz var…
MARS; uzun süren Başak ziyaretinde geri hareketine başladı. Yine ayın ilk günlerinde aşk, meşk, sevda veya arkadaşlık ilişkilerinde harekete geçme, fırsatları değerlendirme veya kendini ifade etmede kararsızlık bocalama olabilir. Bence ilişkilerinizi hele hele kritik durumlar varsa askıya alın, çok dikkatli olun. Hiç ummadığınız engeller, terslikler veya sabır ve kararlılık konularında içinden geçeceğiniz zorlu durumlar zamanıdır.
Çift karakterli değişken burçlardan olanlar için 3 Şubat riskli gibi duruyor. (Başak, Yay, Balık, İkizler)
Ayrıca; ay süresince hatta Nisan ortalarına kadar uzayan zamanlarda; herhangi bir konuda, bir işte cesur, atak, kararlı olayım, doğru ve kusursuz yapayım, kendimi kontrol edeyim derken aksine yersiz ve kontrolsüz ve de gereksiz hareketlerin rolcüsü olarak tenkit almak veya zor durumda çırpınmak durumları ortaya çıkabilir. Sağlık yönlü riskler de olasıdır….
Yaklaşık 2,5 aylık süreç içinde Başak burcunun 23 derecesinden başlayarak 3 – 4 derecelerine kadar gerileyecek olan Mars, bu yolculuğunda özel haritanızdaki sabit yıldızlarınızla karşılaşır veya sert açılar yaparsa özellikle dikkatli olmakta yarar görüyorum.
4 Şubat günü biraz karmaşık, hareketli gibi duruyor ancak çok da verimli, düzgün ve ehline kolaylık verici, başarılı yapıcı bir etki var. Ehli kimler derseniz; Yengeç, Boğa ve Balık burçlarının hemen ilk günlerinde doğmuş olanlar cevabı uygun bir cevap olacaktır. Hatta buna Akrep burcunun ilk günü ile Terazi burcunun son günü doğanları da katmak gerekir.
9 – 13 Şubat arasında Koçlar için beklenmedik, sıra dışı heyecanlar, ani gelişecek arkadaşlıklar veya sevgililer arasında yaşanacak sürpriz durumlar olabilir. Mutlu da edebilir, rezil de… Yani maceralı ama ucu açık olabilir….

  SORU – CEVAP  KUTUSU 

İlk olarak gelen soru ile başlamak istiyorum. Ve her ay sıra ile 2 veya 3 soruya cevap vermeye çalışacağım. Ve ilgilenen, soru gönderen, fikirlerini paylaşıp, tavsiyelerde bulunan herkese de çok teşekkür ediyorum….
Ancak bir ricam; sadece sizi ilgilendirecek, özel haritalarla ilgili sorular takdir edersiniz ki, bu kutumuz için geçerli değil.
Sorular, herkes için bilgi mahiyetinde olabilecek, daha fazla sayıda kişilerin faydalanabileceği hususlarda olursa memnun olacağım…

SORU: (Oğuz Doğan) - İkiz doğanların, aynı astrolojik etkileri almış olmasına ve genetik bilgileri de aynı olmasına rağmen, farklı karakter yansıtmalarının sebebi nedir?
CEVAP: Çift yumurta ikizleri, yakın zamanlarda ama farklı yumurtaların döllenmesi ile meydana geldikleri için, genetik bilgileri de zaten farklıdır. Bunlar sadece aralarında yaş farkı bulunmayan kardeşlerdir.
Tek yumurta ikizleri ise bir yumurta hücresi ve bir spermin birleşmesi sonucunda oluşan hücrenin bölünerek ayrı ayrı embriyolara dönüşmesi neticesinde oluştuklarından bu kardeşlerin genetik yapıları birbirine çok benzer ama tıpatıp aynı olmaz.  Daha ziyade çevresel ve astrolojik etkenlerden etkilenmeyen kalıtsal özellikler yönünden benzerlik verir. Ayrıca rahim içi dönemdeki gelişmeleri de farklı olabilir.
Aynı astrolojik etkileri alır ancak her iki beyin farklı değerlendirebilir. Doğum anında oluşan 5 – 10 dakikalık fark astrolojik olarak saniyesel değişik etkiler anlamına gelir. Çevre şartları ise mutlaka farklılık gösterir. Aynı evde büyüseler bile kendilerine bakan kişilerin tutumları, sözleri, ilgileri farklı çevre etkisi demektir. Bütün bunlar beyin veri tabanında farklılık yaratır. Hatta yaşları ilerledikçe beslenme ve diğer çevresel etkenler benzerliklerini daha da belirgin şekilde ortadan kaldırabilir.   
Ayrıca; hızlı hareket eden Ay, Merkür, Venüs bebeklerin doğum aralıklarında, bizim tespit edemeyeceğimiz ölçülerde farklı etkileşim yaparlar. Hatta Ay için bir burç değişim sınırı anlamına bile gelebilir.
Bütün bu faktörler ikizlerde dahi farklı beyin veri tabanı oluşturacağından, karakterlerinde farklılıklar olması doğaldır. Ancak diğer tek kardeşlere göre temel benzerlikleri mutlaka daha fazladır.

SORU: (Şaban Ülkü)   2012 Yılı açısından herkes birşeyler söylüyor idrak açılması, maya takviminin son buluş tarihleri, kıyamet senaryoları vb.....
Bu konularda sizin birşey söylediğinizi duymadım burada tabiki Herşeyin yaratıcısı ALLAH (C.C.)
Bunca yıllık çalışmalarınıza istinaden 2012 yılı ile ilgili ne söyleyebilirsiniz.  (Kova burcuyum)

CEVAP: Hiçbir zaman felaket veya mutluluk tellallığı yapmak, senaryolar yazmak istemedim. Bunların peşinde koşmak, fazlaca kafaya takmak da bence gereksiz. Zaten hiçbir zaman da çok abartılan durumlar olmamıştır. İniş ve çıkışlar her zaman olmuştur ve olacaktır.  Ayrıca; Dünyaya ne olacak, ülkemize ne olacak diye de uzun ve derin düşüncelere de genellikle hiç girmedim. Bence daha önemlisi kişisel konulardır. Kendimize odaklanmak, tanımak, arındırmak, güçlendirmek, her zamam her olacağa hazırlanabilmek daha önemli diye düşünüyorum.
Kıyamet dünyanın kıyameti onu o düşünsün, biz esas kendi kıyametimize bakalım, buna hazır mıyız yada ne kadar hazırız acaba?!!!!!....
Ancak gene de fikrimi sordunuz ben de kısaca belirteyim: Neptün ile ilgili düşüncelerimi kısaca yukarıda belirttim.
Uranüs etkileri; beklenmedik durumların ortaya çıkmasına, gerginlik ve kopuşlara liderlerin güçleneceğine ve hükmediciliğin artacağına, evlilik ve boşanmaların şekil değiştireceğine işaret edebilir. Çılgın ve hiç akla gelmemiş buluşlar olması da mümkündür. Tabii afetler, savaşlar, ayaklanmalar, isyanlar, şiddetli gerginlikler ve patlamalar için işaretler de var.
Pluton etkileri ise genel anlamda dünyada idari, yönetim, hukuk, kanun ve askeri konularda yeniden yapılanmalar ve köklü değişimler şeklinde görülebilir. Ayrıca büyük kapitaller, taşınmazlar ve herkesi ilgilendiren borç/alacak gibi konularda önemli yenilikler olur.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder