5 Şubat 2011 Cumartesi

Aslan Burcu



Alan Burcu

Elementi: Ateş
Unsuru: Sabit
Niteliği: Erkek
Yöneticisi: Güneş
Doğal evi: 5. ev
Şifresi: Yaratıcılık, güçlülük, etkileyicilik, canlılık
Uluslararası ismi: LEO
Hayvan Sembolü : Mersinbalığı
Bitki Sembolü: AhududuUĞURLARI :

Uğurlu taşları: Yakut, Zümrüt, Zirkon, Topaz, Elmas
Uğurlu sayısı: 1 ve 4
Uğurlu rengi: Sarı, turuncu ve altın rengi
Uğurlu günü: Pazar
Uğurlu metali: Altın
Uğurlu hayvanları: Aslan ve panter
Uğurlu kuşları: Serçe, kartal ve horoz
Uğurlu çiçekleri: Papatya,ay çiçeği

Pozitif Özellikleri : Yüce gönüllülük, eli açıklık, yaratıcılık, şevklilik, iyi organizasyon, geniş zihinlilik, oyunculuk hissi.

Negatif Özellikleri : Kaidelere aşırı bağlılık, zorbalık, tantana, züppelik, toleranssızlık, sabit fikirler, kuvvet deliliği, kendini beğenmişlik.

Anahtar Kelimeler: Olumlu, iyimser, sıcak, organizatör, dogmatik, çok çalışkan, ısrarlı, inatçı, dramatik, renkli, cömert, savurgan, gururlu, sevgi ve ilham kaynağı, yaratıcı, oyuncu, lider, dikkat çekmek isteyen, toleranssız, patron.

Aslan burcu insanı sıcak kanlı, dışa dönük, gururlu ve cesurdur. Sahnede olmak, dikkati çekmek için güçlü bir istek söz konusudur. Doğal liderlik yeteneği ile sahneye, üne, şöhrete doğru hareket eder. Eğer koşullar onu hayal kırıklığına uğratırsa, yani sahnede yer alamazsa, kibirli bir ifade takınabilir. Kendinden emin, gururlu görünen aslan gerçekte başkaları tarafından onaylanmak, sayılmak ister. Bir davranışının onaylanmayacağından korkarak geri çekilebilir. Bu onayın kendi içinden gelmesini sağlaması, kendini saygıdeğer bulması gerekir. Eğer ne yaptığından eminsen başkalarına söz düşmez.

Babadan aldığı iş, aşk ve sosyal hayat için ahlak kuralları, davranış prensipleri Aslan’ın kendine zor bir yaşam yaratmasına sebep olur. Önyargılı ve inatçı olabilir. Mükemmellik arayışı hataya yer bırakmaz. Oysa hatalar insanlar için. Mükemmel olma çabası ya başkalarının davranışlarını sürekli eleştirmesine, ya da yeni bir şey yapmaktan korkarak kaçmasına neden olur. Ne yaparsa yapsın bunu dramatik, tiyatral bir tarzda yapar. Dikkat çekmemesi hemen hemen imkansızdır. Popülerdir.

Dostluğa önem verdiği için kalıcı ilişkiler kurmada ustadır. Duygusal ilişkilerde sıcak ve sevgi doludur. Ancak sevdiği insanın ona hayran olmasını, onu pohpohlamasını ister. Her yerde olduğu gibi aşkta da lider o olmalıdır. Arzuladığı ilgi ve sevgiyi göremezse kalbi kadar gururu da yaralanır.

Aslanlar yüce gönüllülükleri ve hareketli kişilikleriyle tanınırlar. Bu burçta doğanların belirgin özellikleri vardır;güneş gibi ışıl ışıl parlamak ve hep sahnede olmak burcu tanımlayan kelime KUMANDA EDERİM ’dir. İyi zamanlarında, heyecanlı etkileyici güler yüzlü başkalarının yaşamına ışık getiren hatta bunu görev olarak üstlenen, iyimser kişilerdir. Aslanlar genellikle başarılı olurlar. İçten kendine güvenen açık sözlü insanlar oldukları için herkesin kendileri gibi dürüst olduğunu düşünür ve tersi bir davranışta hem üzülür hem öfkelenirler. Aslanlar çok savurgan olabilirler para sanki ellerinden akar gider genellikle entelektüel bir tartışmada olduklarından çok daha bilgili oldukları gözlenir. Beğenmedikleri bir işi yapmak zorunda kalırlarsa işi baştan savma yapmaktansa yapmamayı göze alırlar. Aslanlar zor evlenir flörtlerine çok dürüst davranırlar. Aslan kadınları evlerini yönetmeyi de severler hoşlandıkları kişiyi elde etmek için risk alabilirler.

Aslanlar öğretmen, yönetici, idari müdür olabilirler genellikle kendilerini gösterebilecekleri işleri tercih ederler, kasvetli ve sıkıcı işlere hiç gelemezler.

Aslan burcu çocuğunu eğemezsiniz özenle eğitmeniz ve yönetmeniz gerekebilir. Onu dikkatli eleştirmeli ve heyecanını baltalamamalısınız.

ASLAN BURCU ERKEĞİ

Aslan erkekleri samimi, içi dışı bir insanlardır. Gururludurlar ama bu gurur hep içe dönüktür. Övünmeyi bilmeseler de hep çevreden takdir beklerler. Liderlik özelliği taşırlar. Hayatlarında kin nefret ve büyük düşmanlıklara yer yoktur ve oldukça fedakârdırlar. Tepkilerini her zaman belli etmedikleri ve içlerine attıkları için aşırı duyarlılık gösterebilirler. Aslan burcu erkekleri hemen öfkelenebilirler. Öfkeleri yakıcı olur. Mantığını aşka tercih eden bir kadın onun ilgisini çekmez. Aslan burcu erkeği para harcamayı sever. Son derece iyi rol yapma yeteneği yüzünden asıl duygularını gizler ve bu yüzden iyi bir ilişki sürdürebilir. Yalnız eğlence amacıyla ilişki kuran ve sonunda yine eski mekana dönen aslan burcu erkeği bir şey olmamış gibi eski yaşamını sürdürebilir. Bazıları geçimsiz, huzursuz, kumara düşkün olabilir. Çevreleri tarafından beğenilirler ve uçarı da olurlar, birkaç evlilik bile yapabilirler. Aslan erkeği çok kıskançtır. Üstün vasıflı kadınları seçerek bununla övünmek isterler. Bu erkek yaratma gücü isteyen işlerde büyük başarı gösterir. Evine ve çocuklarına bağlı olan aslan erkeği ne yapar eder onların iyi bir yaşam sürmelerini sağlar. Gezmeyi ve eğlenceyi sever.

ASLAN BURCU KADINI

Çok açık sözlü olup karşılarından da bunu beklerler. Yalanı hiç sevmezler. Hayatı bir tiyatro sahnesi gibi gören aslan kadını rol yapmayı çok sever. Küçük olayları bile süslendirip anlatmayı becerir. Aslan burcu kadını cesur, iyi niyetli fakat kendisini beğenen bir insandır. Dostluk kurmaktan büyük zevk alır. Daha çok erkeklerle dost olmayı tercih eder, onların daha dürüst, daha mert oldukları inancındadır. Dostluklarında gereğinden çok yakınlaşma zaafı vardır. Dost bildiği kimseyle ölünceye kadar yakından ilgilenebilir. Aslan kadını çalışmaktan çok hoşlanır. İş hayatı sayesinde yükselmesi, dikkat çekmesi, bol para kazanması ve hedeflerine erişmesi mümkündür. Ev kadını olmak yerine bir iş sahibi olmak ve bol para kazanmayı tercih eder. Çok harcama yaparlar. Yiyecek, içecek, giyim ve evleri için bol para isterler. Bu burcun kadınlarının gür ve çok güzel saçları vardır. Şık giyinirler. Hem iyi hem de pahalı şeyleri satın alırlar. Cömert olmaları yüzünden zor durumlarla karşılaşabilirler. Gezmesi ve eğlenmesi için çok para harcaması gerekir, eğer bu yaşamı sağlamayacak bir erkek karşısına çıkarsa hemen ondan uzaklaşabilir. Aslan burcu kadını aldatılmaya asla katlanamaz. Tam anlamıyla sadıktır ve erkeğinden de bunu bekler. Eğer aldatılırsa çekinmeden aynı yola başvurup intikam alabilir. Hislerine kapılmadığı sürece kafasını iyi kullanır, istediklerini elde eder. Ailesi ve çocukları için oldukça fedakârdır. Çocuklarına karşı sabırlıdır, iyi bir eğitimci rolü üstlenir. Evliliğinde sorunlar aşırı artmaya başlarsa çocuklarını aldığı gibi evi terk eder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder