5 Şubat 2011 Cumartesi

DOĞAL TAŞLAR VE FAYDALARI

Evliliğinde sorun yaşayanlara yeşim taşı, cinsel güç için yakut, şişmanlık için de ay taşı faydalı. İş adamlarının taşı da mavi akik.Son yıllarda şifalı sularla bakım (SPA) merkezlerinin sayısı gittikçe artıyor. Çeşitli nedenlerle suyun tedavi edici özelliğinden yararlanamayanlar ise çareyi şifalı olduğuna inanılan doğal taşlarda arıyor.
Özellikle obezite soruna yaşayan kadınların ay taşına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Gaziantep Bakırcılar Çarşısı'nda mağazası olan Tayfun Tayşi, akik, kaplan gözü, kuvars, lapis, mercan, sitrin, firuze ve mor yakut taşlarına da yoğun ilgi olduğunu söyledi. Tayşi "Cep telefonu ve bilgisayarın yaydığı radyasyonu toplayan beyaz ve pembe renkli kristal kuvars masaları süslüyor. En çok sattığımız taşlar arasında" dedi.

ABLAM 5 KİLO ZAYIFLADI
Tayşi, ay taşını ablasının da denediğini ve bir ay içinde 5 kilogram zayıfladığını belirtti. Taşı kendisinin de 4 gün vücudunda taşıdığını kaydeden Tayşi, "Taşı vücudumda taşıdığım 4 gün boyunca, öncesine kıyasla yarı yarıya daha az yedim. Bu duruma ailem de şaşırdı. Taşın böyle bir özelliğinin olup olmadığını bilemem. Belki de daha az yemem gerektiğini kendime telkin ettiğim için olmuştur. Bilemiyorum" diye konuştu.

İŞ ADAMLARININ TAŞI
Tayşi, bu taşlarla hazırlanan tespihlere ise erkeklerin ilgi gösterdiğini dile getirdi. Mavi akik (kalsedon), firuze, mercan ve oltu taşından yapılan tespihlerin çokça satıldığına dikkat çeken Tayşi, Eski Roma'da mavi akik takmadan senatoya gidilmediğini, bugün de işadamlarının taşının mavi akik olduğunu anlattı.
Mavi akik taşının rahat konuşma, nazar, bulanık düşünceleri netleştirme, düşünceyi kuvvetlendirme, negatif enerjiyi alma, rahat düşünme ve stresi alma özellikleri nedeniyle tercih edildiğini söyleyen Tayşi, ilişkilerinde problem yaşayanlara dostluk taşı yeşimi önerdiklerini vurguladı.

HANGi TAŞ NEYE iYi GELiYOR?

AY TAŞI: Kramplara, bacak ağrılarına ve sırt ağrılarına iyi gelir. Oburluğa karşı faydalıdır.

AKİK: Uzun ömür ve mutluluğun simgesi. Günlük stresi alır.

YAKUT: Kan dolaşımına pozitif yönde canlandırıcı etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Cinsel aşırılıklara iyi gelir.

KAPLANGÖZÜ:İnsanın kendini işe vermesini sağlar. Konsantrasyon güçlendirir.

OPAL: Sevgi, şefkat simgesidir. Eklem iltihabına iyi gelir.

LAPİS: Zihinsel berraklık ve derin düşünmeye yardımcı olur.

KEHRİBAR: Guatr, astım, bronşit ve alerjiye iyi gelir.

MERCAN: Solunum açar.

OLİVİN: Kalp çarpıntılarını azaltır.

TOPAZ: Kan dolaşımı bozukluğuna ve strese iyi gelir.

ZÜMRÜT: Bağışıklık sistemini, sinir sistemini, kalbi, ciğerleri ve böbreği kuvvetlendirir.

AKUAMARİN: Denizcilerin uğur ve nazar taşıdır. Aile saadetini güçlendirdiğine, duyarlılık ve sezgiyi artırdığına inanılır.

AMETİST: Strese, migrene, iştahsızlığa, göz ağrılarına, akciğer hastalıklarına iyi gelir.

TURKUAZ: Olumsuzu olumluya çevirir, bilinci genişletir, kaygı, nazar, tansiyona iyi gelir.

KUVARS: Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir. Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarlardan yayılan radyasyonu toplar.

SİTRİN: Mide rahatsızlıkları ve böbreklere iyi gelir.

ZEBERCEF: Kalp çarpıntılarına ve sebepsiz korkulara iyi gelir.

OLTU TAŞI: Negatif enerjiyi toplar. Bu nedenle eskiden nazarlık olarak kullanılırdı. Stresi alır.

JASPER: Erkeklik gücünü artırır, damar hastalıklarını iyileştirdiğine inanılır. Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir. Sindirim sistemini ve safra kesesini güçlendirir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder