5 Şubat 2011 Cumartesi

burcunuzun şifalı taşı


Değerli taşların şıklığı yanında şifalı olduğu, negatif enerjiyi emdiği ve bunu pozitif enerjiye çevirdiği genel olarak kabul edilen bir gerçek. Bu taşları odanın bir köşesinde aksesuar gibi kullanabileceğimiz gibi çeşitli takı aksesuarları olarak kullanarak da enerjisinden faydalanabiliyoruz.

Değerli taşların burçlarla olan ilişkisine gelince, burçlar ve değerli taşlar arasında bazı bağlantılar kurulmuş bazı taşlar, bazı astrolojik burçlarda doğan kişiler üzerinde yararlı etkilere sahip olduğu söylenmektedir.

Burçlar ve taşları şöyle:

KOÇ:
Burcunuzun süs taşı hematit.
Azim ve enerjiyi temsil eder.Barış ve refah taşıdır.Hematit işlenmesi sırasında suyuna kırmızı renk verdiğinden kan taşı da denilmektedir.
Hematit Türkiye’ de oldukça yaygın olarak bulunan bir demir oksit mineralidir.
Burcunuzun uğur taşları; yakut, ateş opali, rubelit (pembe turmalin) ve heliotrop’ dur.

BOĞA:
Burcunuzun süs taşı agat.
Bilinçli olmayı temsil eder.Estetik ve güzellik taşıdır.Agat çok çeşitli renklerde bulunur ve her rengi başka bir isimle adlandırılır.
Agat en çok Türkiye’ nin batısında olmak üzere yaygın olarak bulunur ve ilimizde de bir miktar agat bulunmaktadır.
Burcunuzun uğur taşları; pembe mercan, rodokrozit, rodonit, rubelit ve dumanlı kuvars’ dır.

İKİZLER:
Burcunuzun süs taşı kaplan gözü.
Azim gücünü temsil eder.Neşe ve mantık taşıdır.Kaplan gözü kahverengi ve altın sarısı rengi olan bir tür kuvarstır.
Kaplan gözü Türkiye’ de çok az bulunur.
Burcunuzun uğur taşları; sitrin, kehribar, asil topaz ve kalsit’ tir.

YENGEÇ:
Burcunuzun süs taşı avanturin.
Yaşam ve canlılığı temsil eder.Cesaret ve çaba taşıdır.Avanturin’ de yeşil bir tür kuvars’ tır
Avanturin Türkiye’de çok az bulunur.
Burcunuzun uğur taşları; krisakola, krizopraz, zümrüt ve peridot’ dur.

ASLAN:
Burcunuzun süs taşı kuvars kristali.
Aydınlık kaynağını temsil eder.Stres taşıdır.Kuvars kristalinin kelime anlamı buzdur.
Kuvars kristali Türkiye’ de yaygın olarak bulunmaktadır.Ve taş mağazalarında iyi gelişmiş kristal grupları yüzlerce milyon liraya satılmaktadır.
Burcunuzun uğur taşları; inci, mavi topaz, elmas ve rutilli kuvars’ tır.

BAŞAK:
Burcunuzun süs taşı karneol.
Yaşama sevincini temsil eder.Yenilik ve sadakat taşıdır.Karneol’ da kuvars grubunun üyesidir.
Karneol Türkiye’de önemli miktarlarda bulunmaktadır.
Burcunuzun uğur taşları; kaplan gözü, sitrin, asil topaz ve ateş opali’ dir.

TERAZİ:
Burcunuzun süs taşı pembe kuvars .
Aşkı temsil eder.Aşk ve kalbin taşıdır.Pembe kuvars’ ta adından anlaşılacağı gibi bir tür kuvars’ tır.
Pembe kuvars Türkiye’ de bir miktar bulunmaktadır.
Burcunuzun uğur taşları; akuamarin, verdelit (yeşil turmalin), manyezit, jadeit ve dumanlı kuvars’ tır.

AKREP:
Burcunuzun süs taşı obsidiyen.
İlişkiyi temsil eder.Gerçekçiliğin taşıdır.Obsidiyen bir tür volkanik kayaç türüdür ve doğal camdır.
Obsidiyen Türkiye’ de yanardağlarımızda bulunmaktadır.
Burcunuzun uğur taşları; lal (granat), kedi gözü, kırmızı mercan ve rubelit’ tir.

YAY:
Burcunuzun süs taşı sodalit.
Konsantransyonu temsil eder.İlham taşıdır.Sodalit ismi sodyum içeriği nediyle İngilizce’ deki ‘sodium’ sözcüğünden gelmektedir.
Sodalit Türkiye’ de nadir olarak bulunur.
Burcunuzun uğur taşları; safir, lapis lazuli, kalsedon ve mavi topaz’ dır.

OĞLAK:
Burcunuzun süs taşı jasper.
Bağlılığı ifade eder.Sabır taşıdır.Jasper tüm taşların anası olarak tanımlanmaktadır.
Jasper Türkiye’ de önemli miktarlarda bulunur.
Burcunuzun uğur taşları; malasit, yosun agat, oniks, turmalinli kuvars, ağaç agat ve mercan’ dır.

KOVA:
Burcunuzun süs taşı fluorit.
Sürekli hareket halinde olmayı temsil eder.Mutluluk taşıdır.
Fluorit Türkiye’ de önemli miktarlarda bulunur.
Burcunuzun uğur taşları; akuamarin, turkuaz, amazonit, şahin gözü, mavi topaz ve labradorit’ dir.

BALIK:
Burcunuzun süs taşı ametist.
Gelişmeyi temsil eder.Dürüstlük taşıdır.Ametist kuvars grubunun en rağbet edilen türüdür.
Ametist Türkiye ve Dünya genelinde az bulunan mor bir kuvars türüdür.Ve silisyum oksittir.
Burcunuzun uğur taşları; fluorit, ateş opali, aytaşı ve sugilit’ dir.

DEĞERLİ TAŞLAR VE ÖZELLİKLERİ



Define,definecilik,define işaretleri,define arama yolları,gizli defineleri arama,cinler büyü tılsım,define arama çubukları, ,gizemli defineleri çıkartma,define nasıl aranır hepsi burada.


Değerli Taşlar ve Özellikleri

 Akuamarin

   Akuamarin, Akvamarin veya Aquamarin (Lat. aqua marina, "denizin suyu" anlamına gelir). Kıymetli taşlardan olup berilin şeffaf ve silikatlı bir türüdür. Hegzagonal sistemde kristalleşir ve sertliği 7,5-8 arasındadır. Kimyasal formülü: Be3Al2Si6O18 şeklindedir. Açık mavi ya da mavimsi yeşil renktedir ve emeralda çok benzer. Genellikle berilin bulunduğu koşullarda oluşur ve en güzelleri çoğunlukla Rusya’da bulunur. Brezilya’da bulunan sarı beril, bazen aquamarin krisolit olarak adlandırılır. Tipik aquamarin’in mavimsi tonunu veren korundum mevcutsa oryantal aquamarin adıyla anılır. Aquamarin, ABD’de orta Colorado’daki Sawatch dağ silsilesinin Mt. Antero tepelerinde bulunur. Brezilya’da, Minas Gerais, Espírito Santo ve Bahia eyaletlerinde aquamarin madenleri vardır.
   Bugüne dek en büyük aquamarin, 1910 yılında Brezilya’nın Minas Gerais bölgesindeki Marambaia’dan çıkarılmıştır. Ağırlığı 110 kg dan fazla olup (520.000 karat) 48,5 cm uzunluğunda ve 42 cm çapındadır.
   Mart ayında doğanların uğurlu taşı olduğuna inanılır.
   Denizciler uğurlu olduğuna inanır ve eskiden Kaptan olmayı hak eden denizcilere, akuamarin hediye edilirmiş.


 Beril

   Yeşil renkli zûmrûtgillerden değerli bir taş, saflığı temsil eder. Berilyum aliminyum siklosilikat olan Beril'in kimyasal formülü Be3Al2(SiO3)6 şeklindedir. Heksagonal Beril kristalleri çok küçük kristallerden metrelerce büyük kristallere kadar değişik boyutlarda olabilir.

   Yedi renkte ışık saçan zümrüt taşı. Ayrıca yahudilerin göğüslüğünü süsleyen on ikinci taş. Saydam, deniz mavisi renginde olanına akuamarin. Pembe renkteki berile morganit, altın sarısı renginde olan berile heliodor denir. Berilin kullanım alanı ise uçak sanayinde, beril tuzları florasan lambalarda x ışını tüplerinde ve süstaşı olarak kullanılır.


 Elmas

   Elmas, bilinen en sert maddelerden biridir ve değerli bir taştır. Karbon elementinin bir modifikasyonu grafit, diğeri ise elmastır.

   Elmasın saf karbon olduğu ilk olarak Fransız kimyacı Lavoisier tarafından keşfedilmiştir. Lavoisier, elması yakmış ve yanma gazının sadece karbondioksit olduğunu görünce elmasın karbon olduğu hükmüne varmıştır. Elmas 3547 derecede erir.
En belirgin özelliği sertliğidir. Mineralojide kullanılan mohs sertlik göstergesinde en yüksek rakamla (10) gösterilir. Bu, diğer bütün mineralleri çizebilmesi demektir. Sertliğinden dolayı endüstriyel aletlerde kullanılması büyük önem kazanmıştır. Keza dayanıklılığından ve ışığı çok iyi kırmasından dolayı kıymetli bir zîynet eşyâsıdır. Elmas mineralinin her cihetteki sertliği aynı değildir. Fakat X ve Gama ışınları ile en sert yönüne doğru yönlendirilerek, aletlerde kesici olarak kullanılması sağlanır. Endüstriyel kullanım amaçlı yapay elmas üretilir, fakat elmasın yapay ya da doğal olduğu kolayca anlaşılır ve yapay olanının ziynet eşyası olarak bir değeri yoktur.


 Kehribar

   Amber veya Kehribar, oğma ve sürtme sonucu hafif cisimleri çekmek özelliğini kazanan hemen hemen şeffaf, rengi açık sarıdan yakut kırmızısına kadar değişen kolay kırılabilir, fosilleşmiş veya yarı fosilleşmiş bir reçine. Sıklıkla çeşitli küçük hayvanlar, örneğin böcekler, reçinenin içinde kalmış ve reçineyle birlikte fosilleşmiş olarak bulunur. Yarı fosilleşmiş reçine ve ya kısmi olarak fosilleşmiş ambere kopal denir.

   Eskiden tıpta şöhrete ve epeyce kullanım alanaına sahip olan amber bugün bu amçla kullanılmaz. Geçmişte saflaştırılmış amber yağı isteri ve boğmacada kullanılmıştır. Aynı zamanda ilkçağdan bu yana güzel koku imalatında da kullanılmıştır. Amber, Anadoluda da yaygın olarak kullanılmaktadır. Günümüzde amber güzel koku üretimi , ve farklı parfümeri ürünleri vb. gibi işlerde kulanılmaktadır. Amber mürekkeb imalatında da kullanılmaktadır. Kehribar olarak da bilinmekte ve takı yapımında sıklıkla kullanılmaktadır.


 Kübik Zirkonya

   Kübik zirkonya (CZ), sinterleme sonucu mono kristal fazdan polikristalin kübik forma dönüşen zirkonya (ZrO2) derivesidir. Kuyumculukta terminoloji hatası olarak kübik zirkonya yerine zirkon tabiri yerleşmiştir. Halbuki zirkonyum oksit yani zirkonya (ZrO2) derivesidir. Asıl zirkon ise kimyasal kompozisyonu ZrSiO4 olan zirkonyum mineralidir.

Sertlik Derecesi : 7,5 Kimyasal Yapısı : ZrSiO4 Özgül Ağırlığı : 3,90 - 4,71 Burçlar : Oğlak, Kova

Kısaca Asıl rengi kahverengi olup, kullanım için genelde ısıtılarak şeffaf ve renksiz hale getirilir.


 Lapis Lazuli

   Lapis lazuli veya laciverttaşı, çok eski çağlardan beri mücevher olarak kullanılan bir taş türü. Koyu mavi renkte, yarışeffaf-opak niteliğinde, özellikle Antik Mısır'da Firavunlar tarafından çok önem verilmiş kıymetli bir taştır.
   Lapis lazuli bir mineral değil, kayadır. Çünkü birkaç mineralden oluşmuştur. Gerçek bir mineral olabilmesi için sadece bir mineral türünü içermesi gerekirdi.
   Lapis lazulinin ana bileşeni lazurittir (yaklaşık %25-40). Lazuritin kimyasal formülü (Na,Ca)8(AlSiO4)6(S,SO4,Cl)1-2'dir. Lapis ayrıca kalsit (beyaz) ve pirit (sarı) de içerir. Ayrıca augit, diopsit, enstatit, mika, hauynit, hornblend ve nosean da içerebilir. Sertliği yaklaşık 5.0-5.5 arasındadır.


 Malahit

Malahit, (Malakit) bazik bakır karbonattan müteşekkil, parlak yeşil bir mineral. Çok bulunan bir bakır cevheridir. Daima bakır sülfürleriyle, özellikle kalkopiritle birlikte ve bunların yataklarının üst kısımlarında oksitlenme sonunda bulunur. Bu oksitlenme, özellikle kalsiyum karbonatın bulunduğu yerlerde su, hava ve karbondioksidin bakır sülfidi etkilemesiyle meydana gelir.

Sibirya, Macaristan, Cornwall, Almanya, Kuzey ve Güney Amerika, Güney Avusturalya, Güney Batı Afrika'da ve Anadolu'da çeşitli yerlerde bulunur.

Malahitin bileşimi Cu2CO3(OH)2'dir. Kristalleri monoklinal sistemdedir. Ancak kristalleri az bulunur. İğne ve kıl gibi kristaller, bir arada, demete benzer şekildedir.


 Oltu Taşı

   Oltu taşı,Ülkemiz'de Erzurum'un Oltu ilçesinin kuzeydoğu kesiminden çıkarılmakta olan yarı değerli bir taştır.
   Oltu taşının diğer bir adıda Karakehribardır. Oltu taşı siyah, koyu kahve, sarı, nadiren de gri-yeşilimsi olabir. Bu maden esasında bir karbon bileşenidir, siyah renkli, kolay işlenebilen, bu nedenle de takı ve ziynet eşyası yapımında kullanılır. Genelde bayan takıları ve [tesbih] üretiminde önemli bir yere sahiptir. Yüzyıllardan beri yörede genellikle tek kişilik ve babadan oğla geçen ev-atölyelerde fazla bir değişikliğe uğramadan üretilmektedir. 3213 sayılı Maden Kanunu'nda kıymetli taşlar arasında olduğunun tescili dahi yapılmıştır.Yakın tarihlerden itibaren Gürcistan üzerinden getirilen benzer özelliklerdeki taşlar Oltu Taşı adı altında pazarlanmaktadır.Ancak bu taşlar kalitesiz,çabuk kırılganlık özelliğine sahip ve Oltu Taşında bulunan siyah ve kahveregimsi özelliklerinin dışındadır.Kalitesinin düşüklüğü sebebiyle piyasaya ucuz olarak sürülmekte bu da hakiki Oltu Taşı üretici ve pazarlamacılarının işlerini zorlaştırmaktadır.


 Oniks

   Oniks veya Damarlı Akik (İngilizce karşılığı olan Onyx de sıklıkla kullanılır), yarı değerli bir taş türüdür. Oniks ismi Asur dilinde "yüzük, halka" anlamına gelen sözcükten türemiştir. Kuvars'ın kriptokristalin bir türü olan oniks, farklı renklerde birçok katmana sahip olan bir taştır. Katmanların renkleri oldukça değişkendir ve beyazdan siyaha kadar birçok farklı renkte olabilir. Bir oniks türü olan Sardoniks (Sardonyx) ise renkli şeritler kırmızının tonlarıdır. Saf siyah oniks pek yaygın bulunsa da renkli oniksler kadar yaygın bulunmaz. Bazen kalsit gibi farklı taşlara da hatalı bir şekilde oniks dendiği olmuştur. Oysa örneğin kalsit, onikse oranla çok daha yumuşaktır ve daha yaygın bulunur. Kimyasal formulü SiO2, silikon dioksit, olan oniksin Mohs skalasına göre sertliği 7'dir.


 Opal

  Opal, silis grubundan inorganik madde. Silisin hidratlı ve jelatinli bütün çeşitlerini kapsar.
  Opal bir koloittir; bileşiminde %3 ile %13 su bulunur; görünümü yağsı veya camsıdır, kırık yüzeyleri kavkıya benzer. Birçok çeşidi vardır, bunlar arasında en tanınmışı asil opaldır. Çok güzel yanar-döner parıltılar verdiğinden mücevhercilikte değerli taş olarak kullanılır. En güzel türleri Macaristan'da çıkarılır. Çok çeşitli ve parlak renklerde bulunduğu için alevli opal, pullu opal, şark opali gibi adlar alır. Meksika'da bulunan bir türü ticarette ateş opali, ballı opal, alev opali adıyla bilinir; kırmızı, turuncu ve bazen Yeşilimsi sarı renkte olan bu opal, ateş kırmızısı tonlarında parıltılar yapar.
  Diğer opal türleri şunlardır: saydam, yanar-döner, olmayan ve yumrulu yapıda hiyalin; bileşimindeki hidrokarbonlar sebebiyle çeşitli renklerde bulunan çakmaktaşı; yumru veya kabuk şeklinde bulunan kaşolon; hidrofan, menilit, gayzerit veya gayzer silisleri vb.


 Peridot

   Peridot,olivin mineralinin bir çeşididir.Zebercet olarak da anılır.Peridot ismini Yunanca peridona ("bol vermek") kelimesinden alır.Halk arasındaki diğer isimi "yılantaşı"dır.Bazen "beril" olarak isimledirilse de,[beril] Berilyum içeren farklı bir taş grubundandır.
   Peridot parlak sarı-yeşil renktedir.Mineraldeki demir oranı taşın renginin tonunu belirler.Özellikle altınımsı yeşil ve koyu yeşil olanları daha değerli sayılır.Bu renklerdeki taşlarda kahverengi-yeşil olanlara oranla daha az demir vardır.Pek sert olmayan peridotun sertliği Mohs skalasında 6.5-7 arasındadır.Kimyasal formülü (Mg,Fe)2SiO4 olan peridotun yağsı bir parlaklığı vardır.


 Safir

Safir (Gökyakut), alimünyum oksit'in (Al2O3) kristal formudur. Doğal olarak bulunur ya da üretilebilir.

Korindonun kırmızı renkli olanları hariç bütün diğer cevher çeşitlerine Safir taşı denir.


 Topaz

   Topaz ya da Zebercet, florlu alüminyum silikat Al2SiO4(OH,F)2 yapısında, kıymetli taş özelliğine sahip silikat minerali. Beyaz topaz buji porseleni yapımında kullanılır. Isıya dayanıklılığı oldukça yüksektir. Katışıksız zebercet renksiz olabilir ve pırlanta kesim yoluyla traşlandığında elmasla karıştırılabilir. Zebercet sarı, mavi veya kahverenginin çeşitli tonlarında da olabilir. Taşın rengi ekseriya kararsızdır ve güneş ışığında renk değiştirir. Mesela Sibirya'nın kahverengi zeberceti güneş ışığında beyazlaşır. 1750'lerde ilk defa bir kuyumcu Brezilya zebercetinin hafifçe ısıtıldığında pembeleştiğini buldu. Sonra bu metod yaygınlaştı. Böyle yanık zebercete çoğu yerde Brezilya yakutu denir ve nadir bulunan tabii kırmızı zebercetle aynı isimle anılır.
   Zebercet granit ve pegmatit kristalleri içinde bulunur. Brezilya'nın Ouro Preto bölgesinde çok çıkar. Sibirya, Sri Lanka ve Nijerya'da da zebercet yatakları oldukça fazladır.
   Zebercetin sertliği 8, özgül ağırlığı 3,5 - 3,6 ve kristal sistemi ortorombiktir. Zeytuni renkli ve bileşimi magnezyum-demir silikat olan krizolite de yanlışlıkla zebercet denilmektedir.


 Turkuaz

   Turkuaz (Fransızca: pierre turquoise/"Türk taşı") saydam olmayan (opak) mavi-yeşil bir mücevher taşı. Eski mısırlıların çağında bile çoktan mücevher yapımı için kullanılmıştır. Günümüzde suni üretilen Turkuaz taşları gerçek Turkuaz'ın önemini azaltmıştır. Uzmanlar bile gerçek Turkuazları sunilerinden ayrıt etmekte zorlanırlar.


 Yakut

   Yakut, erime noktası 2050ºC olan değerli bir taştır. Kırmızının çeşitli tonlarında olabilmaktedir. Yakuta kırmızı rengini veren içindeki krom elementidir.

   Doğal olmayan yakutlar da bulunmaktadır. Sentetik olarak yapılanları ucuza maledilebilmektedir.

   Yakutun sertliği 9.0'dır. Diğer bütün doğal değerli taşlar içinde daha sert olan tek taş elmastır.


 Yeşim

   Yeşim, asırlar boyunca mücevherat ve küçük heykel yapımında kullanılmış, en çok yeşil renkte bulunan sert, kıymetli taş. En kıymetlileri zümrüt yeşimi ve Burma yeşimidir.

   İki tür yeşimden biri jadeit, sodyum alüminyum silikat (NaAlSi2O6), diğeri ise nefrit, kalsiyum magnezyum demir silikattır (Ca2(Mg,Fe)5Si8O22(OH)2). Yeşim doğada küçük parçalar halinde bulunur. Jadeit nefritten daha nadirdir ve daha değerlidir. Her ne kadar yeşim binlerce yıldır bilinse ve kullanılsa da, yeşim olarak anılan taşların aslında iki farklı mineral türü olduğu ancak 1863'de keşfedilmiştir. Yeşimin sertliği 6.5 - 7.0 arasındadır.


 Zümrüt

   Zümrüt (Be3Al2SiO6) beril mineralinin bir türü. Yeşil renkli, saydam değerli bir taş.Berilin Mohs skalasında sertliği sekizdir.

   Işığı kırma ve saçılıma uğratma gücü çok yüksek olmayan zümrüt, yakın değerdeki diğer değerli taşlara oranla fazla parıldamaz. Britanya Kraliyet Mücevherleri de dahil, en kaliteli zümrütler Kolombiya'dan ihraç edilmektedir. Burada zümrütler damarlar içinde kalsit ve pirit ile beraber oluşmuştur. Saf zümrütler çok nadirdir, zümrüt kristalleri genellikle başka mineraller (kapanımlar) ve küçük lekeler içerir. Bunun sonucunda sentetik zümrüt üretimine istek artmıştır. Bu sentetik zümrütlerin özgül ağırlıkları ve refraktiv indeksleri doğal zümrütlere göre biraz daha düşüktür.

DILEK VE HACET DUALARI

HER TÜRLÜ DİLEK VE HACET İÇİN DERLENMİŞ DUA VE ZİKİRLER


DUA-CİN--BÜYÜ-TILSIM-SİHİR-NAZAR-MUSKA-YILDIZNAME-HALÜSÜNASYON-DUA NEDİR-TILSIM NEDİR-TILSIM ÇEŞİTLERİ-BÜYÜ NEDİR-BÜYÜ ÇEŞİTLERİ-SİHİR NEDİR-SİHİR ÇEŞİTLERİ-BATIL İNANIŞLAR-CİN MUSALLATI NEDİR-DİNİMİZ İSLAM-ŞİFALI BİTKİLER-SAĞLIKLI YAŞAM-ASTROLOJİ-GİZEMLİ İLİMLER-İSLAMDA BÜYÜ-DEFİNE-DEFİNECİLİK-DEFİNEDE BÜYÜ VE TILSIM-CİNLER VE GİZEMLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SİTESİ...

Her Murad için
Her muradın halli içi NASR suresini 1000 defa okuyunuz.
Her Murad içinN
Her turlu hacet ve derde deva icin gunde 4356 defa "Ya Allah" demek sifadir. ( Niyet ne ise Amel'de odur.)

Her Murad için
kardeşlerim hepimizin farklı farklı sorunları var sizler için dualar buldum Allah herkesin işini rast getirsin gönüllerindeki muradını versin inşallah
Cennet-ül Esma Duaları
''Allah'ın isimleriyle (korunma) kalkanları'' manasına gelen cennetül esma duaları İmam Gazali Hazretleri tariki ile Hazretleri Ali Efendimize dayanmakta ve pek çok dua kitaplarında yer almaktadır.bu duaları Nakşibendi meşâyıhı da tavsiye buyurmaktadır.dikkatlice ve usulüne göre yanlışsız okunursa neticeleri elde edilir.bu dualar sabah ve akşam besmele ile 19 defa okunursa aşağıdaki istekler biiznillah yerine gelir.
ALLAH'IN (C.C.) Cemalini Görmek İsteyenler:
Bismillâhir-rrahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün anetil vücüühü lilhayyil kayyuum.
Kalbin Nurla ve Tevhidle Dolmasını İsteyenler Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün lâ ilâhe illâ hüve yuhyi ve yümiyt.
Dualarının Kabul Olmasını İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün üd uunii estecib leküm.
Sözümü Geçmek,Dileği Makbul Olmak İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün inellâhe kâne semiy'an aliymâ.
İlim,Hikmet ve Mağfiret İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün vallahü aliymün bi zâtissuduur.
Fetih,Nusret ve Düşmana Galip Gelmek İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün innâ fetahnâ leke fethan mübiynâ.
Düşmana Galebe ve Bağlı İşleri Açmak İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün ve yensurakellahü nasran aziyza.
Katı Gönülleri Yumuşatmak İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün ve innellâhe biküm le rauufürrahıym.
Bir Şiddet ve Sıjıntıya Maruz Kalan ve Güç İşlerin Kolaylaşmasını İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün ve yec'alüllahü ba'de usrin yüsraa.
Zalim Düşmanından ve Zalimin Zulmünden Kurtulmak İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün necciniiminel kavmiz-zaalimiyn.
Yine Zalim Düşmana Galip Gelmek İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün inne hızbellâhi hümül gaalibuun.
Düşmanlarını Kahretmek İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün inna erselnaa aleyhim haasıbâ.
Düşmanların Hilelerinden Kurtulmak İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün hasbünallâhü ve ni'mel vekiyl.
Geniş Rızık İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün ve terzüku men teşaaaü bigayri hısaab.
Oğul veya Kız İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün heb lii min ledünke veliyyen yerisünii.
Devlet ve İzzet İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün tüızzü men teşaaaü ve tüzillü men teşaaaü.
Nimet ve Devlet İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün feteaalellahül melikül hakkul mübiyn.
Sekin et ve Vakar İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün fe enzelellahü sekiynetehüü aleyhi.
Keder ve Üzüntüyü Gidermek İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün lâ yahzünühümül feze'ul ekber.
Ferahlık ve Kaşbin Rahatlamasını İsteyenler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün yürzekuune ferihıyne bimaa âtâhüm.
Üzüntüyü Gidermek İsteyenler Şu Duaya Devam Ederler:
Bismillâhir-rahmânir-rahıym.ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûsün ve ene âlâ zehâbin bihii le kaadiruun

Hamd Alemlerin Rabbi Olan Allah'a. Salavatı Selam Peygamberımız s.a.v'e Aline,Ashabina,Zevcelerine ve Zurriyetine ve tüm ümmeti Muhammed'e olsun..

düşmanı helak eden dua

Düşmanı ve zulüm edeni helak etmek için

Düşmanı ve zulm edeni helak etmek için
Ya Ahir yine havas esrarı bol zikirlerdendir. Niyet edilip size zulm edenin helakı için okunulabilir. Tabi demiş oldugum gibi zulm edene galip gelmek için birini kötü etmek için değil.


düşmanı tesirsiz hale getirmek için.
imsak atmadan önce dergaha boyun bükerek 1700 adet
ya Allahu, ya Kadiru, Ya Kahharu, ya Muntekiymu.
dersen zalim tesirsiz hale gelirmiş. evet sabah 1700 kere imsak atmadan okunacakmış bir sefer yapılaıyor.

bi dua var
1 tane yasini okuyosun, arkasından
bismillahirrahmanirrahim
bismillahillezi la ilahe illa huvel hayyül kayyum. bismilahillezi la ilahe illa huve ya zel celali vel ikram.bismillahillezi la yedurru measmihi şey'ün fil ardı vela fis semai ve hüves semiy'ul alim. allahümme euzubike min şerri( burada o kişinin adını söyle).
ve Allaha sığın...
Eşinden baskı görenler için dua

Eşinden baskı gören 286 defa "Ya Rauf" esmasını okusun
Ağzı bozuk küfürbaz eş için dua

"Ya Hamit "esması suya okunup o eşe içirilir.Belli bir sayısı yok.3-5-7 gibi tek sayı olacak şekilde ve eşinizin sözleri değişinceye kadar okuyun
Geçimsiz eşler veya insanlar için dua

Huysuz geçimsiz eş veya insanlar için her gün 100 kere "Ya Muksit" okunursa o insal yumuşar vegeçimli hale gelir.

her süre başında Besmele çekilir.Sonra sırasıyla
3 defa Zilzal Suresi
11 defa İnşirah suresi
11 defa Fil Süresi
11 defa Salavat okunur.Salavat şudur:"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedi nin nebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"
Sonra kıbleye dönülerek 786 defa besmele çekilir.Besmele "Bismillahirrahmanirrahim"dir.
Bu işleme 7 gün devam edilir.

ZİL ZAL SURESİ:
1.İza zülziletil erdu zilzaleha 2.Ve ahracetilerdu eskaleha 3.Ve kalel insanü ma leha 4.Yevmeizin tühaddisü ahbaraha 5.Bienne rabbeke evha leha 6.Yevmeiziy yasdürun nasü eştatel li yürav a'malehüm 7.Fe mey ya'mel miskale zerratin hayray yerah 8.Ve mey ya'mel miskale zerratin şerray yerah

Canbar Aşk Büyüsü Tarifi.


Canbar Aşk Büyüsü Tarifi.

Karşılık görmeyen aşkların ve terkedilmiş sevgililerin can simidi CANBAR aşk büyüsü.

En güçlü aşık eden büyü canbar aşk büyüsü.
Her insan mutlaka aşık olmuş veya olacaktır ve her insan arzu ettiği kişinin kendine aşık olmasını ister.Bunun içinde her çareye başvurur.Aşk büyüsü yapanlar başka bir yol bulamadıklarını söylerler.Kimilerine göre bu sorunu çözümlemenin yolu aşk büyüsü yapmaktan geçer onlar için çare aşk büyüsü yapmaktır.Şayet seven sevdiği tarafından sevilmiyorsa sevdiği kişiyi aşık etmek için büyü yapmak biçare aşığın son umududur.Böyle bir durumda en etkili aşk büyüleri tercih edilir,en etkili aşk büyüsü eşin dostun tafsiye ve anlattıklarından yola çıkılarak seçilir.Bazende bu işi meslek haline getirmiş bir büyücüden aşk büyüsü yapması istenir.Karar verilir ve aşk büyüsü yapılır.Fakat aşk büyüsü nasıl yapılır?Yalan yanlış eksik bilgilerle aşk büyüsü yapmak ne gibi sonuçlar doğurur?Aşk büyüsü ters etki yaparmı,böyle bir aşk büyüsü tutarmı?Aşk büyüsü uzmanı olduğunu iddia edenler tutmayacağını ifade etmişlerdir.Aşk büyüsü tarifleri öyle kolay bulunmaz.Seçilen en etkili aşık etme büyüsü tarifi ele geçirilince aşk büyüsü yapma işine başlanır.Sevilen kişiyi kendine bağlamak için büyü yapmak aslında hoş karşılanmaz çünki kişi iradesi dışında sevmeye mecbur edilmekte büyüyle aşık edilecek kişinin özgür iradesi elinden alınmaktadır.

Aşk büyüsü yaparken ve sonrasında aşk büyüsü tutarmı diye tereddüt etmek aşk büyüsünün etkisini azaltır.Etkili aşk büyüsü tutar,tutacak diye kişinin zihnine yerleşen düşüncenin beyin içerisinde adeta şarj olup yoğunlaşması ve aşk büyüsü yapılan kişiye telapatik mesajlar haline dönüşerek olumlu sinyaller ulaştırmasına sebep olur.Hatta denilirki insan belli bir düşünceye zihnini konsantre ederse o düşünce formlar halinde karşı tarafa ulaşır.Örneğin aşk büyüsü yapılan kişi sizi rüyalarında görebilir bunu sağlayan sizin düşünce formlarınızın o kişinin beynine ulaşabilecek kadar yoğun enerjiye sahip olabilmesidir.Aşk büyüsü yapacakların aşk büyüsünün tutacağına inanarak olumlu düşünmeleri başarı ihtimalini kat kat arttıran en önemli etken ve itici güçtür.

En etkili aşk büyüsü canbar.Çeşitli ülkelerde aşk büyüsü değişik tür aşk büyüsü örnekleri olarak karşımıza çıkar.Canbar Asya aşk büyüleri içinde yer alır.Bu aşk büyüsü bozulması zor bir aşk büyüsüdür.Aşk büyüsü bozmak için yapılması gerekenler canbar aşk büyüsünün karşısında her zaman başarılı olmaz denilmiştir.Aşk büyüsü bozanlar bu ilginç aşk büyüsü karşısında zorlanmış bazende çaresiz kalmışlar.Aşk büyüsü nasıl bozulur falsaati.com'da yer alacaktır.Canbar aşk büyüsü yüzde yüz etkili büyülerin başında gelir denmiş,çok güçlü bir aşk büyüsü olduğu eskiler tarafından iddia edilmiştir.Canbar aşk büyüsü aynı zamanda fazla işlem gerektirmeyen kolay bir aşk büyüsü olarak bilinir.
En etkili aşk büyüsü tarifleri içinde aslında en kolay aşk büyüsü Canbar'dır denilebilir.
Kolay aşk büyüsü formülü.
Canbar sevdiğini bağlama büyüsü nasıl yapılır?
Canbar aşk büyüsü malzemeleri.Bu güçlü aşk büyüsü malzemeleri için gerekenler kolaylıkla temin edilebilir. Canbar aşk büyüsü yapmak için bir adet tabak büyüklüğünde ince deri tabakası alınır.Bulamayanlar kumaş veya kağıt kullanmışlardır.Deri tabakası tabak tersine çevrilerek kenenarlarından deri üzerine kalem vasıtasıyla bir çember çizilir.Bu çizgi üzerinden deri tabakası daire şeklinde kesilir. Tekrar bir boy küçük bir tabak alınır tabak tersine çevrilerek kenenarlarından deri üzerine kalem vasıtasıyla bir çember daha çizilir.Bu çizilen çember ortalanarak su bardağı ağzıyla iç içe geçmiş iki çember daha çizilir bu çemberlerin içiçe geçtiği alan içerisine aşık olması istenen kişiyle büyü yaptıran kişinin adları birbirine bitişik olarak el yazısı şeklinde bütün harfler birbirine değmek kaydıyla yazılır.Yazı kesinlikle çember çizgilerine değmemelidir.Canbar aşk büyüsü çok eski bir aşk büyüsüdür bu sebeple çemberlerin ve yazıların mürekkebinin çini mürekkebi olması eski geleneksel yöntemi uygulayanlarca tafsiye edilir.Bu daire şeklinde deri üzerine hazırlanıp bitirilmiş olan canbar aşk büyüsü temiz bir yerde saklanır.Tam güneş doğmadan önce çıkarılıp sessiz sakin bir ortamda düzgün bir zemine konur.Merkezdeki yazı net görülecek bir mesafeden merkezdeki yazıya gözler odaklanarak 160 defa canbar denir.Sonunda aşık edilecek kişinin anne adıyla birlikte adı söylenerek misal, falan kızı veya filan oğlu bana böyle bağlansın ayrılamasın canbar olsun diye tam 40 defa anılır bu işlemler yirmi gün tekrarlanır.İlk yedinci günden itibaren canbar aşk büyüsü etkisini göstermeye başlayıp yirmi günün sonunda o kişi muradına erer dilediği kişiye kavuşurmuş.
Kaynak:Dünyadan aşk büyüleri araştırma notları, Canbar aşk büyüsü A.Çavlum'dan aktaran Ü.Darda.
Falsaati.com dünya'da aşk büyüleri ile ilgili yeni bilgilere sitemizde yer verecektir.

DUA İLE DEFİNE,HAZİNE GÖMÜ VE ALTIN BULMA YÖNTEMLERİ

DUA İLE DEFİNE,HAZİNE GÖMÜ VE ALTIN BULMA YÖNTEMLERİ




HOROZ VE HARDALLA DEFİNE BULMA YÖNTEMİ



                            HOROZ VE HARDAL İLE DEFİNE BULMA horozla define bulmak için
Yeri belli olmayan bir definenin yerini tespit etmek için aþa İda yazılı ayet-i kerimeleri temiz bir ka İda yazıp baliğ olmadık bakire bir kızın elbisesinden bir parçaya sarıp çatal ibikli bir horozun kanadına iplikle bağlayarak bir Pazar günü Güneş tam zevalde iken definenin melhuz olduğu bir yere bırakılırsa horoz definenin üzerine gidip ayakları ile kazmaya ve gagası ile definenin üzerini eşmeye başlar. Bu ameliyle defineden BAŞKA sihir ve benzeri şeyleri de bulup çıkarmakta kullanılır.
وَإِنَّهُ لَتَنزِيلُ رَبِّ الْعَالَمِينَ. نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ الْأَمِينُ. عَلَى قَلْبِكَ لِتَكُونَ مِنَ الْمُنذِرِينَ. بِلِسَانٍ عَرَبِيٍّ مُّبِينٍ. وَإِنَّهُ لَفِي زُبُرِ الْأَوَّلِينَ. أَوَلَمْ يَكُن لَّهُمْ آيَةً أَن يَعْلَمَهُ عُلَمَاء بَنِي إِسْرَائِيلَ. وَلَوْ نَزَّلْنَاهُ عَلَى بَعْضِ الْأَعْجَمِينَ. فَقَرَأَهُ عَلَيْهِم مَّا كَانُوا بِهِ مُؤْمِنِينَ.
Ve innehü letenzilü rabbil alemine. Nezele bihir ruhul eminü. Ala kalbike litekune minel münzerine. BİR lisani arabiyyin mübinin. Ve innehu le fi zübaril evveline. Eve lem yekun ayeten en yalemehu ulemau beni israile. Velev nezzelnahü ala ba’zil a’cemine fe kara hu aleyhim ma kanu bihi mü’minine. ….
define yeri bulmak için
Bir avuç hardal alınır üzerine 100 kere aþa İda yazılı ayet-i kerime okunur.
وَعِندَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لاَ يَعْلَمُهَا إِلاَّ هُوَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَمَا تَسْقُطُ مِن وَرَقَةٍ إِلاَّ يَعْلَمُهَا وَلاَ حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الأَرْضِ وَلاَ رَطْبٍ وَلاَ يَابِسٍ إِلاَّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ
Ve indehu mefatihül gaybi la ya’lemuha illa huu, ve ya’lemu ma fil berri vel bahri ve ma teskutu min verekatin illa ya’lemuha vela habbetin fi zulumatil ardi ve la ratbin ve la yabisin illa fi kitabin mübin
Her ayetin sonundaki (mübin) kelime si 102 defa tekrar edilir. Okuma tamamlandİktan sonra hardallar define umulan yere serpilir. Ertesi sabah hardallar nerede toplanm þ ise orasİ kazİlİr….
Kaynak: Gizli İlimler, 8ci cilt sayfa 137……….. sayfa 144

Bir Yerde Define Olduğundan Şüpheleniyorsanız Yapacaklarınız Şunlar;

Şüpheli Yerde 1 Defa Euzu Besmele Çektikten Sonra 7 Defa Ayetel Kürsü Okuyun. Her Okuduğunuz da O Bölgenin Sağına Soluna Her Yerine Okuyun Çember İçine vs Alın. Bu O Bölgedeki Eğer Tılsım, Cin, vs Varsa Ayetel Kürsünün Koruma Azamati Geçene Kadar Orada Size Hiç Bir Cin Zarar Veremez. Sonra Kuran'ı Kerimde Vakia Suresi Vardır Bu Sureyi Orada Kıbleye Karşı 10 Defa Okuyun Okuduktan Sonra Hiç Konuşmadan Fatiha Suresini de Okuyun. Sonra İçinizden Allah'ım Hakkımda Hayırlısı Ne İse Onur Ver Eğer Burada Define Varsa Bana Bir İşaret Gönder diye Gizlice Dua Edin. Eğer Orada Define Varsa Kesinlikle ve Kesinlikle Size Bir İşaret Belirecektir. Mesela İçinizde Burada Define Var Diye Bir Ses Duyabilirsiniz yada Yok diye. Gönlünüz Size Yol Verecek O Hususda...

DUA İLE DEFİNE BULMA YÖNTEMİ


Bir Yerde Define olup Olmadığını ve yerini tayin etmek için

Gündüzden rizaen lillah oruç tutulur.İftarda canlı ve canlıdsan çıkan bir şey yememek lazımdır.Yatsı namazından sonra bir avuç hardal üzerine 101 kere Ve ındehu mefatihul ğaybi la ya'lemüha illa hüve ve ya'lemü ma fil berri vel bahri ve ma teskutu min verakatin illa ya'lemüha ve la habbetin fi zulümatil erdı ve la ratbin ve la yabisin illa fi kitabin mübin.)

Ayet-i kerimesi okunur. ve her "mübin" (102) kere tekrarlanır. okuma esnasında hardallar avuçta tutulur ve okunan ayet-i kerimeler hardallara üflenir.okuma tamam olduktan sonra hardallar oraya serpilir.Ertesi sabaha kadar oraya kimse girmez.Sabahleyin hardallar orada medfun bir şey varsa üzerinde toplanmış olur,yoksa atıldığı gibi kalırlar.

Evlenmek için okunacak dualar


dua, evlenmek için dua, evlenmek için dualar, evlenmek için etkili dua, evlenmek için ne yapmalı, evlenmek için okunacak dualar, evlenmek için yapılacak dua, evlenmek istiyorum, evlilik duaları, evlilik duası
Günümüz şartlarında gerek eğitim hayatının uzun yıllar devam etmesi, gerek iş hayatının getirdiği belirsizlikler, gerek ekonomik sıkıntıların getirdiği olumsuzluklar yüzünden insanlar evlilik hayatlarını ertelemek zorunda kalıyorlar. İnsanların çeşitli sebeplerle evlilik hayatlarını erteleyen engellerin ortadan kalkıp hayırlı bir evliliğe sahip olmaları için tavsiye edilen bazı duaları bu makalemizde paylaşacağım sizlerle.

- Cuma günü oruç tutularak öğle saatinde sela ile ezan arasında gümüş bir yüzüğe Allah Lafza-i Celali yazar veya yazdırır sonrada bu gümüş yüzüğü sağ elinde yüzük parmağında, boynunda, giysisinin cebinde, çantasında taşırsa kısa zamanda hayırlı evliliğe kavuşacağı rivayet edilir.
- 21 gün boyunca her gün 1 bardak suya 101 defa, ‘’Inna fetahna leke fethan mübina. Ve fütihatis semaü fekanet ebvaba’’ okunması ve bu suyun evlenmek isteyen kişinin içmesi tavsiye edilmiştir.

Bazı Define İşaretlerinin Anlamları


Adam: Kaya
üzerinde elinde başak, şimşek v.s tutuyorsa, sakallıysa ve etek
giymişse Hitit Tanrısı tasviridir. Gömü işareti değildir. Tarihi
eserdir. Tahrip etmeyiniz. Geçmiş tarihte yol kenarlarına yapılmış ve
yolu ifade ettiği bilinmektedir. Kaya bloklarında yapılmış kabartma
adam sembolleri ise, kral veya lider mezarını (kaya mezarı) ifade
edebilir.Uygarlıklara ait olduğundan define işareti değildir.Durumu
müzeye bilgi vermelisiniz. Bunların haricinde ki adam işaretleri gömü
işaretleride girmektedir.Çizim veya kabartma olabilir. Çizimde çizgiler
yön verebilmekte,kabartmada ise farklılık gösteren tarafı yön
vermektedir.

Akrep: Akrep yuvası olabilecek bir taş aranır,
bu taşın altında gömü olabilir. Civarda yerin altında bir odacık ta
olabilir. Akrebin veya kuyruğunun baktığı yönler özellikle dikkate
alınmalıdır. Akrep, önemli eşkiya işaretlerindendir. Tehlike arz
etmektedir. İşçiliği çok zor olan gömü işaretidir.Kayalarda araştırma
yapmalısınız. Cihaz yardımı almanızı öneriyoruz.

Aslan: Antik dönemlerden kalma saray veya
benzeri seviyedeki harabelerin giriş ve yürüme bantlarında bazen açıkta
veya toprak altında bir aslan heykelinin bulunması sık yaşanan
olaylardandır. Şayet bunlardan bir tanesine rastlanırsa bilinmeli ki
burası sarayın giriş yoludur. (Aslanlı yol) aynı zamanda bu tür bir
heykel tek olmayacağı için aynı mekânda ve yolun sağlı sollu giriş
noktasında bundan iki tane olacaktır.

Ayrıca,Ortaçağa ait sembolizmin bir öğesidir. Bu da yine Hz İsa’ yı
simgeleyen motiflerden bir tanesidir. İsa peygamber sık sık resim ve
heykel sanatında soylu aslan, aslan gibi insan düşüncesiyle
betimlenirdi. Tanrının oğlu olarak nitelendirildiği için cesaret, güç
ve krallık anlayışlarına dayalı olarak Hz. İsa�nın bu motifle ifade
edilmesi yaygın bir oluşumdur.

Bunların haricinde, Aslan işaretleri mağara,mezar ve kayalar üstünde
işaret olarakda kullanılmıştır. Bunlar gömüyü simgelemektedir. Aslan
işareti olan her gömü, liderlik vasfı taşıyan insanların hazinesi
anlamına gelmektedir. Mağara önlerinde yapılmış bir işaret ise,
kapatılmış oda aramalısınız. Açık bir mağara yoksa, ağzı kapatılmış
doğal görünüm verilmiş mağaraya uygun yerler bakmalısınız. Ülkemizde
deniz kıyısına yapılmış aslan işaretleri bulunmaktadır. Bu işaretler,
deniz korsancılığı yapmış korsan liderlerini simgelemektedir. Suyun
içinden girişleri olduğu defalarca görülmüştür. İşçiliği zor fakat
hazinesi büyük olan güzel işaretlerden birisidir.

At veya Binilmiş At: Atın veya binicisinin
baktığı yönde ata binmeye yarayan bir taş, bu taşın yanında da gömü
olabilir.At başına çok dikkat edilmelidir.Atın başı toprağa bakıyorsa
gömü; başının,ayaklarının,kuyruğunun,kulaklarının farklı olanı
istikametinde çok yakında olabilmektedir. Fakat at veya üstündeki
binici önlerine düz istikamete bakıyorlarsa gömü; yakında
değil,baktıkları istikamettedir.Bu durumda istikametinde farklı bir
işaret aramalısınız.Ata binmiş insan figürün
elindeki eşya define için bir nişanedir dikkatlice
incelenmesi gerekir.

Ayak: Sağ ayak resmi ise ayak parmakları
istikametinde sağ taraf araştırılır. Sol ayak resmi ise ayak parmakları
istikametinde sol taraf araştırılır. Hem sağ hem sol ayak izi yan yana
ise ayak izlerinin istikametinde bakılır, ileride farklılık gösteren
yerler araştırılır. İddiaya göre tek ayak resmi varsa gömü yakında, iki
ayak izi varsa gömü uzaktadır.

Ayak İzi: Ayak izi istikametinde araştırma
yapılması gerekmektedir. Horasan sıva ile yapılmış ayak izlerinin önemi
daha büyüktür. Belli bir işçilik sarfedildiğinden gömününde büyük
olduğu anlamını çıkarabiliriz. Ayak izi istikametinde, doğaya aykırı
farklılıklar gözlenmelidir. (Ağaç,renkleri farklı taş,kaya
v.b..,çeşme,taş veya toprak yığma,orada olmaması gereken birşey).
Mağara taban,tavan veya duvarındaki oyulmuş veya çizilmiş ayak izinin
herhangi bir yere basıldığında mekanik olarak çalışan bir tuzağın
olduğunu ve çalıştıktan sonra durdurulamayacağını simgeler. Basılan yer
tuzakları bir tane olabileceği gibi bir kaç tane değişik tuzakta
olabilir.

Ayı: Gömü sembolü olabilir, bir ayağı eksik
“topal ayı” olursa orada define olduğunu iddia eden defineciler ve
siteleri çoktur. Biz site olarak bir insanın değerli
eşyalarını,paralarını nereye gömebilir,saklayabilir mantığından yola
çıkarak araştırmalar yaptık. Ayı işaretinin bulunduğu bölgelerde,
muhakkak önü gizlenmiş şekilde bulunan in veya mağaralarla karşılaştık.
Ayrıca bir bulgumuzda, ayı işaretinin baktığı yönde dere kenarında
balık işareti ile karşılabilinir. Şelale arkasında oluşan ve dışarıdan
görülmesi zor olan mağara oluşumlarınada çok dikkat edilmelidir.

Balık: Akarsu, göl,göletlerdeki kayalara
çizilmiş çok çeşitli balık resmi ve figürleri yakın bölgede bir
hazinenin olduğunu ifade eder. Balık genel olarak hazine olarak
nitelendirilir. Balık ile ifade edilen hazinenin yerini bulmak hem
kolay hem de çok zordur. Balığın
büyüklüğü-küçüklüğü,eğimi,yönü,pozisyonu,tek-çift olup olmadığı,yanında
başka sembollerin olup olmadığı gibi konular uzmanlık isteyen
işlerdir.Civarda bir mağara veya mahzen vardır, burada saklanmış para
olabilir. Balık aynı zamanda bir Hıristiyanlık sembolüdür (Hz. İsa’nın
sembolü), balıkla beraber haç işareti varsa, insan tasviri varsa
yakında kilise veya ayin yeri vardır. Böyle ise burada define olmaz.
Tahrip etmeyiniz. Şelale yakınlarına yapılmış balık işaretlerinde ise,
şelalenin döküldüğü yerde araştımalarınızı sürdürmelisiniz. Kaya
farklılıklarına muhakka dikkat etmelisiniz.

Balina veya Balina yavrusu: Define işareti
olarak kullanıdığı az rastlanan işaretlerden birisidir. Tek başına
yapılmış baline işareti gömüyü simgelemektedir. Bu işarette dikkat
edilecek püf nokta, balinanın kuyruğunun yukarıya kıvrımlı olup
olmadığıdır. Kuyruğunun kıvrımı yön vermekte olup yakınında horasan
sıva ile doğal görünüm verilmiş yerleri kontrol etmenizi ısrarla
önermekteyiz. Balina işareti farklı figürlerle beraber yapılmış ise
antik yunan mitolojisine göre Poseidon (Okyanusların Tanrısı, Deniz Tanrılarının Tanrısı) anlamını taşımaktadır. Aynı şekilde yavrusu ise,Naiads,Naiades
(Tatlı su perileri (göller, nehirler, kaynaklar ve çeşmeler) anlamını
taşır. Uygarlık sembolü olup, defineyi değil hazineyi simgelemektedir.
Sit alanı içine alınacak bölgeleri kapsar. Buradan uzak durunuz ve
mümkünse müzeye bilgi vermenizi öneriyoruz.

Balta: Eşkiya ve ermenilerinde kullandığı az
rastlanır işaretlerdendir. Balta işaretinde dikkat edilmesi gereken
baltanın ucunun arka tarafının yapılıp yapılmadığıdır. Eğer arka uç
yapılmış ise iki uç karşılaştırılmalı ve farklı olan yönde eski tarihi
ağaçlara dikkat edilmesini öneriyoruz. Tamalayıcı işaret büyük
olasılıkla ağaç olacaktır. Ağaçların olmadığı yerde matematik hesabıda
kullanabiliriz. Baltanın boyu ölçülerek yön veren istikamette metreye
çevrilerek, sayının katlarını kullanarak arazinin konumu dikkatlice
incelenmelidir. Bunun haricinde balta işaretleri insan veya farklı
figürlerle birlikte kullanılmış ise, yine yunan mitolojisine göre (Centaur'ları) bedenlerinin üst kısmı insan, alt bölümü at şeklinde olan yaratıkları ifade edebilmektedir.
Sit alanı içine girecek uygarlıklara ait bölge olabilir. Bölgeyi müzeye
bildirmeniz defineci olarak doğru bir davranış olacaktır.

Baston: Kabartma olarak yapılmış baston
işaretleri, bulunduğu bölgenin haritası gibidir. Eski bir yolun
güzergahını vermiş olabilir. Bu istikamette baston kıvrımında doğaya
aykırı farklılıkları iyi derecede gözlemlemeliyiz. Ayrıca baston
işareti, mağaranın veya tünelin şeklinide vermiş olabilir. Bu durumda
ise yakınında mağara olma olasılığı olan kayalıklarda kapatılmış
alanları,önleri tıkanmış alanları kontrol etmeliyiz. Doğal görünen
kayalarada özellikle dikkat etmenizi öneriyoruz.

Binek taşı: Binek taşının genel anlamı, taşa
otur karşına bak ve ikinci işareti aramalısın olarak bilinmektedir.
Yaptığımız araştırmalara göre, binek taşı zirve bir noktada yapılmış
ise, işaretin yapılmış olduğu zirve tepeden daha yüksek zirve tepede
araştırma sürdürülmelidir. Bilinen eşkiya işaretlerindendir. Eğer binek
taşı işareti, engebeli bir arazide yapılmış ise, kesinlikle cihaz
yardımı almalısınız. Doğal görünen etraftaki kayaların altında gömü
saklanmış olabilir. İşaretin etrafıda kontrol edilmeli ve binek taşı
işaretinin yakınlarında düz bir taş varsa gömü bu taşın altındada
olabilir.

Boğa ve Koç: Birçok uygarlığın güç sembolü
olarak kullanıdığı figürlerin başında gelir. Sanatsal olarak oldukça
büyük ölçülerde yapılmış bu süslemelerin bulunduğu yerde tarihin izleri
olan uygarlıkların yaşantı yeri olduğunu anlarız. Bunların dışında,
küçük ebatta yapılmış koç,boğa veya boynuzlarının işlendiği işaretler
kesinlikle gömüyü ifade etmektedir. Aslan ve kartal işaretlerinde
olduğu gibi güç,kuvvet anlamındadır. Bu anlamdan yine liderlik vasfı
taşıyan üst düzey bir insanın gömüsü olduğunu çıkarabiliriz. Boynuz
işaretinde, işaretin tam karşısında ki kayalık bölge çok iyi derecede
araştırmalı. Koç veya boğa işaretinin tam yapıldığı yerlerde ise,
civarda yürüme mesafesinde önü doğal kayalarla kapatılmış olabilecek
delik,mağara gibi yerlere çok dikkat edilmelidir.

Çarık veya Ayakkabı: Ayak uçunun baktığı yönde
10 metre kare kadar bir alan içinde ikinci bir işaret daha bulun. eğer
yoksa çarığın bulunduğu kayanın altına doğru araştırmanızı
sürdürmelisiniz. Çarık işareti tepelik bir alanda ise, baktığı yöndeki
zirve noktalarda yığma olup olmadığına bakmalısınız. Çarık veya
ayakkabı işaretinin yapıldığı yerin çok yakınlarında, toprak seviyesi
altında kapatılmış mağaralarda olduğu belirlenmiştir.

Çarpı ( X ): Tüm sitelerde çarpı işareti son
nokta olarak açıklansada biz site olarak şiddetle buna karşı
çıkmatayız. Sebebi ise, çarpı işaretleri üzerinde yapmış olduğumuz çok
ayrıntılı çalışmalardır. Yön verici ve hedef şaşırtan yanıltıcı işaret
kanısına vardık. Dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise, çarpı
işaretine yönlendirmiş bir önceki işaretin çarpıya zıt tarafında
araştırma sürdürülmelidir. Bunun haricinde ise, çarpı işaretinde
farklılık gösteren uçları istikametlerinde ve ters istikametlerinde
araştırma yapılırken, mağara olabilecek kayalara dikkat edilmesinide
önermekteyiz.

Çekiç veya Kazma: Taş oymacılığı ile
uğraşanların el aletlerini simgeler. Bu anlamdan yakınlarında maden
ocağı olduğu anlamıda çıkarabiliriz. Yaptığımız araştırmalarda çekiç
işaretinin yapıldığı bölgelerde çok yakınlarında kapatılmış maden
ocakları bulunmuştur. Diğer bir anlamı ise, çekiç ucunun yönünde
sapının uzunluğunun metre ölçümü istikametinde doğaya aykırı değişimler
ve farklılıklar gözlenmelidir. Kırmak anlamıda geldiği için, işçiliği
oldukça zor olan gömü işaretlerinden birisidir.Kapatılmış mahsen,oda
olabilir,tünel anlamınıda ifade ettiği bilinmektedir.

Çıplak Kadın: Uygarlıklara ait önemli şahsiyet
mezarlarını ifade edebilmektedir.Resim ve figürler arasında veya tek
başına çıplak kadın resmi ve bir yılanın kadının belinden başlayıp omuz
başına çıkması veya hareket edip omuz başında başının olması bu bölgede
çok önemli bir kral veya kraliçe mezarları olduğunu simgeler. Bu
figürler diğer figürlerle tamamlanıp mezarın yönünü veya yerini işaret
eder.Bu tip semboller, genellikle kabartma ve bölgeye hakim kayalık
noktalarda olmaktadır. Bunların haricinde yapılan kadın işaretleri
uygarlıkları simgelemez,define işaretidir. Mantıklı düşünerek işarette
yön veren farklılıklara göz atmalıyız. İkinci işareti göstermektedir.

Çiçek (Gül-Papatya...v.b): Çiçek işaretlerinin
bulunduğu bölgede eski mezarlık alanı aramalısınız. Mezarlık alanda
farklı olan bir mezar olmalı. Bu mezar üstündede çiçeği anımsatan
işaretler olabilir. Bulduğunuz takdirde doğru hedef üstünde olduğunuzu
göreceksiniz. Bilinen gömü işaretlerindendir.Ülkemizde genellikle
ermenilerin bıraktığı işaretlerdendir. Çiçek işaretinde yapraklarından
birisi eksik yapılmış ise, eksik yaprağının istikametinde araştırmaya
devam etmeli, eksik yaprağın yapıldığı kaya altında veya civarında
araştırmanızı sürdürmelisiniz.

Değirmen taşı: Taşın altı araştırılır,değirmen
taşının ortasında ki deliğin uzunluğu ölçülür. Çıkan santim metre
olarak hesaplanmış olabilir. Kazıya değirmen taşının bulunduğu yerden
başlanmalıdır.Toprağın durumu size yön verecektir. Gömüyü simgeleyen
değirmen taşları, toprak altında olup son nokta işarettir. Değirmen
taşının olduğu yeri gösteren tamamlayıcı işareti çözmek bunun için çok
önemlidir. Toprak üstünde olan değirmen taşları gömüyü ifade
etmemektedir.

Delik oyulmuş taş: Oyulan delikten bakılır ve
ileride farklılık gösteren yerler aranır. Her iki taraftanda bakmak
mümkünse, bakılmalıdır. Yakın civarında taş veya toprak yığma olma
olasılığı kuvvetli. Bu durumlarla karşılaşılmadığı takdirde, deliğin
gösterdiği istikamette ki kayalık bölgelerde araştırmanıza devam
etmenizi öneriyoruz. Ayrıca deliğin bulunduğu kayayıda çok iyi
incelemek gerekir. Zira farklı işaretler olabilir.

Deve: Yürüyen deve gömünün daha ilerde, duran
deve gömünün hemen orada olduğu şeklinde bir yorumla açıklanmaktadır.
Devenin üzerinde yük varsa yakında gömü olduğu ısrarla iddia
edilmektedir.Deve belli bir hazine veya değerli eşyaları simgeler. Çok
iyi incelenmeli diğer figürlerle bir çözümlenmelidir. Develer para
anlamı taşıdığı gibi deve ile taşınabilecek eşyaları da simgeler.

Dirgen: Dirgen bir tarım aletidir.Harman gibi
düz bir alan yerde araştırma yapmalısınız. Düz bir kaya varsa tam o
noktaya yönelmeli ayrıca diğer farklılıklarıda gözden kaçırmamalısınız.
Unutmayalım gömüler neredeyse hepsi kayalar hedef alınarak
saklanmıştır.Önce kaya ve kaya altlarını kontrol ediniz. Eğer böyle bir
kaya yoksa o zaman toprak üstünde ya çukur bir yer yada tümsek gibi bir
yer arayınız.Tümsek ufak çakıl yığını olacaktır.Dirgen derecesi kral
gibi olmayan bir idarecinin gömüsü yada mezarıdır.Sap kısmını ölç 1 cm
bir adımdır veya metredir. Sapın baktığı yöne doğru araştırma yapılmalı
ve bu alan içinde farklılıklar yok ise cihaz yardımı alınmalıdır.
Önemli bir husus ise, dirgen işaretinin yunanlılar zamanında 5 veya 50
anlamınıda içerdiği araştırmalarımız sonucu bulunmuştur.Bu bilgide
definecilik için önem teşkil edebilir.

Doğan veya Şahin: Doğan yada şahin yırtıcıdır,
görme kabiliyeti gelişmiştir.Avını çok uzakta olsa bile
görebilir,yakalar ve ayakları arasına alır öyle yer. Büyük ihtimalle
eşkiya yada savaş gömüleridir.Gömüsü genelde kapalı mekanlar içinde
olduğu bilinmektedir. Gömüsü çok yakında veya uzakta olabilir. Fakat
işaretin bulunduğu yerin görüş noktasında olmalıdır. Başı veya
pençeleri yön verebilir.Kesin gömü işaretidir.

Domuz veya yavruları : Definecilikte en çok
önem verilen işaretlerden biri domuz ve yavrularıdır. Her definecinin
merak ettiği,fakat çok az definecinin gördüğü nadir işaretlerden olup,
ayrıca dinsel inanç gereği için bir sembol olarakta kullanılmıştır.
Domuz doğurganlığı ile bilinmektedir. Bereketi de simgeler. Beyaz
domuzun gümüşü simgelediği söylenegelen rivayetlerdendir.

1-Domuzun yavruları resmedilmişse ve yavrular ana domuzun etrafında
dağınık olarak duruyor iseler büyük domuzun baktığı yönde domuzların
toplam sayısı ve katları kullanılarak araştırma yapılmalıdır. Define
genellikle mirastır. Ya aile reisinin yada bir yöneticinin altınlarıdır.

2-Domuz önde yavrular peş peşe sıralı ise tümünün baktığı yöne doğru araştırma yoğunlaşmalı.

3-Yavrulardan bir tanesi diğerlerinden farklı olarak arkaya bakıyorsa
gömü sürünün gittiği istikametin tersi istikametinde her yavru için bir
veya on adım mesafede olup, genelde kayanın altına denk düşmektedir.
Mesela dört yavru varsa gömü ya dört adım ileride yada kırk adım
ileride olup, derin mesafededir. Bazen bu figür geriye doğru 30 metre
mesafede kayanın altında şeklinde de ifade edilmektedir.

4-Roma iktidarı döneminde ölümsüzlük ile bütünleştirilmiş olup, kanatlı olarak görülebilmektedir.

5-Domuz gömüsü zor ve derindedir. Bir bakıma tavuk ve civcivler konusu
ile benzerlik gösterir. Bu tür işaretleri bulduğumuzda kesinlikle
tahrip etmemeliyiz.

Ejderha: Gömü işareti olarak sıkça
kullanılmamıştır. Tarihte ki uygarlıkların tanrı olarak taptığı bir
sembol olarakda kullanılmıştır. Bazı uygarlıklarda ejderhayı
duvar,mağara süslemelerinde kullanmışlardır. Gömü işareti olarak
kullanılan ejderha işaretleri genellikle çizim değil kabartma olarak
yapılmıştır. Kuvvetli ve tehlikeli bir hayvan olduğu için, gömüsü
büyüktür, işçiliği çok zordur ve tehlikeler içermektedir.
Araştırmalarımızda ejderha işaretinin bulunduğu alanlarda, ağzı
kapatılmış mağaralar ve mağaraların dar tünelleri tespit edilmiştir.
Ejderha işaretleri birkaç tünelide ifade edebilir.

El: El parmaklarının yönü araştırılır.
Özellikle dikkat edeceğimiz nokta ise, parmakların farklı yöne bakan
parmağı istikametinde araştırmamızı sürdürmektir. Tek başına işaret
değildir, farklı parmağın yön verdiği istikamette tamamlayıcı
işaretleri bulacaksınız.Elin yanındaki işaretler size yön ve derinliği
gösterme olasılığı bulunmaktadır. Yunanlılar yemin olarak el işaretini
kabartma olarak kullanmışlardır. Bu açıklamadan, yeminli gömü
anlamınıda çıkarabiliriz veya toplu olarak saklanmış gömü.

Eyer: Eyere bin karşına bak dikkatini çeken
yüksek bir kaya olacak bu kayanın tepesine çık balyoz ve murçla kapağı
kaldır güzel bir define seni bekliyor.Bu açıklama tüm define
sitelerinde olan genel bir anlam teşkil etmektedir. Biz eyer
işaretlerinde mantıkla hareket ederek sonuca ulaşmanın yollarını
aradık. Eyer işaretinin çevresinde ki kayalıklarda baca şekli verilmiş
oyma deliklerin olup olmadığını kontrol ediniz. Zira bir bölgede eyer
işaretinin 20 metre yakınında böyle bir yer tespit edilmiştir. İşaretin
bulunduğu yer ormanlık bir alan ise görünen kayalık zirve noktaya
gidilerek tamamlayıcı işareti aramalısınız.

Gazlı Mağara: Yer altında ulaşılması güç olan
mağaralara girildiğinde ilk dikkat edilmesi gereken mağaranın zehirli
gazla dolu olup olmadığıdır. Mağara tavanında yarasa yuvaları varsa
veya mağarada canlı hayvan yaşadığına dair izler varsa mağarada gaz
olayı yoktur. Genelde zehirlenmeler çok yavaş gerçekleşir. Canlı hayvan
yaşamamışsa mutlaka gaz maskesi ile girilmelidir. Genelde defineciler
bu gazla yavaş yavaş zehirlendiği için hiçbir şey anlamadan ölürler.
Gaz olasılığı yüksek mağaraları havalandırarak ve gaz maskesi ile
girilmelidir.

Geyik: Bu tip işaretlerden geyik, genellikle
zirve dağ veya tepelerin başlangıç noktasına yapılmıştır. Yapıldığı
kayanın bulunduğu zirveye çıkış istikametinde heryer çok iyi
gözlenmelidir. Geyiğin başı,boynuzları veya ayakları yön
verebilmektedir.

Göz: Bu işaret ülkemiz arazi şartlarında
kabartma ve oyma olarak yapıldığı görülmüştür. Bilinen anlamı gözün
baktığı istikamette farklılıklar tespit edilip araştırma devam
ettirilmelidir. Biz yine mantıkla yola çıkarak, göz işaretlerinin
gömüyü gösteren son nokta olduğunu düşünmekteyiz. Göz üzerindeki kirpik
çizgi sayısı metre veya adım ölçüsü verebilmektedir. İşaretin farklılık
gösteren istikametinde bu ölçüler ve katları hesaplanılarak gömü
aranmalıdır. Büyük olasılıkla oyulmuş bir kayanın içinde konulan
mal,küp içine konulan mal anlamını teşkil etmektedir.

Güneş: Tek başına olmayabilir, fakat güneş
işaretinin bulunduğu her işaret çok önemlidir. Liderlik vasfı taşıyan
insanları simgeler. (Kral,komutan ..gibi).İşaretin bulunduğu bölgede
güneşin doğuş istikametinde ışıklarının ilk vuracağı zirve pepede
araştırma yapmanızı önermekteyiz. Diğer önerimiz ise, işaretin yapılış
aşamasında beraberinde yapılmış murç izlerinin ve kıvrım çizgilerinin
olup olmadığına bakınız. Bu tür durumlar yön
verebilmektedir.Beraberinde hilal işaretide kullanılmışsa büyük bir
olasılıkla kral mezarıdır. Uygarlıklara aittir. Bölgenin bağlı
bulunduğu müzeye durumu bildirerek, defineci olarak doğru hareket etmiş
olacağız.

Güvercin: Güvercin anlamı farklılıklar
göstermektedir. Tek başına ve kanatlarını açmış güvercin gömünün çok
yakın mesafede olduğunu ifade etmektedir. İşaretin çevresinde ki doğaya
aykırı farklılıklar gözlenmelidir. Birbirlerine bakan iki güvercinin
anlamı ise, bulundukları yerde gömünün olduğunu ifade etmektedir. Uçan
bir güvercin ise, farklı bir işarete yön vermekte olup, gömünün uçtuğu
istikamette olduğunu ifade eder.

Haç (İstavroz): Haç (istavroz) lar
uygarlıkların mezarlarını,mezarlık alanlarını ifade ettiği gibi, bu
uygarlıklara ait ibadet yerlerinide ifade edebilir. Yabancı
medeniyetlere ait haç ve istavrozlar çok farklı şekillerde yapılmıştır.
Mezarı ifade ettiği için gömü anlamına gelmez. Fakat eşkiya,ermeni ve
yahudilerin haç işaretleri ise kesinlikle gömüyü ifade etmektedir.
İşaretin kısa veya uzun kolları istikametinde,bulunduğu yerde araştırma
yapılması şarttır.

Halka ve Halkalar: Tek halka, gömünün düz
arazide toprak altına saklanıldığını ifade edebilir. İşarete göre
düzlük alanda araştırma yapmalısınız. Birbirine geçmiş halkalar ise,
tehlike anlamını taşıyabilir ve 1 km alana kadar olan yığmalarıda ifade
edebilmektedir. Toprak altında halka sayısınca oda veya mahsen
olabilir. Birbirine geçmiş halkalar,odalardan birbirlerine geçiş
olduğunu anlamınıda ifade edebilir.Duvarlarda veya herhangi bir taş
üstüne çizilen halka işaretleri veya halkanın kendisi burada birden
fazla ve çok büyük tuzakların olduğunu anlatır. Halka figürleri tekte
çizilmiş olabilir bir kaç figürün arasında da olabilir. Tuzakların biri
aşılırken veya bertaraf edilirken diğer tuzakların çalışabileceğini
unutmamak gerekir. Halkanın anlam ve çeşitlerini o yerin önemi ile
eşleştirebilirsiniz.

Hamile Kadın: Bu işaret, defineciler
tarafından çok aranan ve çok sevilen bir işarettir. Fakat
söylentilerdeki gibi malı karnında değildir.İşareti yapan kişinin bu
kadar aptal olduğunu düşünüyormusunuz? Bir bebeğin doğuşundan ölümüne
rahat yetecek kadar gömüsü olduğunu anlamını çıkarabiliriz. Hamile
kadının eli karnında ise, gömüsü işaretin düz karşısında aranmalıdır.
Elinin karnında olması gömünün taş blokla kapatılmış olduğunu ifade
etmektedir. Hamile kadının eli veya yüzü farklı bir noktaya bakıyorsa,
istikametinde araştırma yapılmalı, çevre çok iyi gözlemek gerekir.

Hilal, yıldız: Bu resimlerin içinde “+”
işareti varsa resmin yanında gömü olabilir. Tek başına hilal işareti
mezar anlamındadır.Ağzının açık kısmı yönünde araştırma yapmalısınız.
Tek başına yıldız işareti fazlaca kullanılmamasına rağmen, açık
anlamını taşımaktadır. İşaretin bulunduğu arazide yakınındaki düzlük
arazide araştırma yapmalısınız. Ay ve yıldız birlikte işaret olarak
yapılmışsa, ermenilerin kullanmış olma olasılığı bulunmaktadır.
Ülkemizde ki bazı köprü ve kemer ayaklarına yaptıkları görülmüş ve
yakınlarından gömülerin çıktığıda bilinmektedir.

İbrik: Su veya gölet kenarlarındaki taşlara
çizilmiş İbrik figürü su kenarında ve genelde çizilen taş çevresinde
para olduğunu ifade eder. Ama bu para büyük değildir. Eski ermeni
evleri cephelerinde, çeşme kenarlarında yapıldıklarıda görülmüştür.
İbriğin genellikle ucu yön vermiştir. Gömü hemen yakınındadır.

Kadın: Kadının baktığı istikamet incelenir.
Dikkat edilecek nokta ise, kadının kolu veya parmaklarının farklılık
gösteren yerleridir. Farklılık gösteren istikamette araştırma
yapılarak, doğaya aykırı durumlar çok iyi derece gözlenmeli. Bayan
takılarından oluşan gömü olma ihtimali çok yüksek.

Karaca: İşaretlerin yapılış esnasında yapan
insan, mantık yolunu kullanmıştır. Karaca işareti ise, genellikle
geyiklerin zıttında dere veya ırmak kenarlarında yapıldıkları
görülmüştür. Karaca ayak izleri yön verici işarettir. Karaca tek başına
ise, baktığı istikamette gömü çok yakındır. Farklı renkte ki
kayalar,düz kaya bloklarına,dere içlerindeki farklı kayalara bakılmalı
ve çevre çok iyi gözlenmelidir. Gömüsü çok basit yerde olup,işçiliği
çok kısa sürmektedir.

Kapalı Mağara: Taş veya üzerine çizilmiş büyük
yarım ‘O’ harfi şeklinde veya biraz daha oval çizgi çok yakın bölgede
bir mağara olduğunu işaret eder. Ancak bu mağaranın figürlerin
çizildiği dönemde hiçbir giriş ve çıkışın olmadığını ifade eder. Bu tür
mağaralara ilk giriş mutlaka tuzaklıdır, gazlıdır ve çok tehlikelidir.

Kaplumbağa(Tosba): Kaplumbağanın baktığı
istikamette ki renk olarak farklı, şekil olarak farklı taşların altı
araştırılmalı. Kaplumbağanın sırtı yapılmış ise dikkat edilmeli. Bir
ayrıntıda kaplumbağanın istikamet verecek başı,bacağı,kuyruğu gibi
unsurlarının yönünde bulunan yuvarlağımsı veya işlemeli taşların içinin
kontrol edilmesini ilave etmekteyiz. Gömüsü çok yakınlardadır.

Kare veya Dikdörtgen Oyma: Kare oyma tek veya
çoklu olabilir.Kare veya dikdörtgen oyma işaretinin bulunduğu kaya
üzerinde ki murç izleri olup olmadığına önemle dikkat etmenizi
öneriyoruz.Bırakılan murç izleri yön verebilmektedir ve murç sayısıda
mesafe verebilmektedir. Her biri kapalı daha önceden toprak veya kaya
arkasına kapatılmış odacık,oda,odalar (mahseni) ifade etmektedir. Kare
oymanın bulunduğu yerde kayalık bölge varsa, araştırmanızı boşluk
alacak şekilde yapmalısınız. Bulunduğunuz bölgede topraklık alanda ise,
toprak üzerindeki çökmelere,tümseklere ve yığmalara çok dikkat
etmelisiniz.

Kartal: Kartalın baktığı istikamette veya
kuyruğunun gösterdiği istikamette araştırma yapılır. Kartal işaretide,
liderlik vasfı taşıyan çok önemli işaretlerin başında gelir. Tek başına
kartal için, baktığı yönde veya hemen karşısındaki tepenin zirve
noktasında araştırma yapmalısınız. Birbirine bakan iki kartal ise,
karı-koca yani iki önemli çift şahsiyetin gömüsü olduğunu ifade eder.
Düz kaya bloklarını çok iyi gözlemlemelisiniz. İki kartalın ortak
noktrasında bulunan dağın zirvesindede araştırma yapılmalıdır. Uçmaya
hazırlanan kartal veya kanatlarını açmış kartal ise, hemen kendi
yönünde ki en yakın zirve noktada araştırma yapılmalıdır. Yönlerinde
tamamlayıcı işaretleri mutlaka bulacaksınız.Çift başlı kartal Selçuklu
İmparatorluğu simgesidir, define işareti değildir.Kartalın kafası
üzerinde istavroz varsa Bizans gömüsüne işaret eder.Kanatları kapalı
ise tünemiş şekilde ise gömüsü kapalı bir mağara içinde olma olasılığı
var.Çevredeki kayalar itina ile araştırılmalı değişik yapıdaki
kayalarda araştırma yapılmalı.

Kasatura: Bu işarette matara işareti gibi
belirgin gömü işaretlerinden birisidir. Tek başına kasatura işareti,
hatırlatıcı bir işaret olmasının yanısıra, yön verici bir işarettir.
Sapı veya ucu istikametinde eski veya tarihi ağaçların bulunduğu nokta
çevrelerinde araştırma yapmanızı öneriyoruz. Kasatura ve matara
birlikte işaret olarak kullanılmış olabilmektedir.

Kaz veya Ördek: İşaretler için yaptığımız
ayrıntılı araştırma sonucunda, kaz veya ördek işaretinde figürlerin
gagası istikametinde araştırmanın sürdürülmesi gerekmektedir. İkinci
bir ayrıntı ise figürün kuyruğunun normal şartlarda geriye bakması
lazımken, yere baktığını farkettik. Bu durumda işaretin gagası ve
kuruğuna dikkat edilerek her iki yönde çalışma yapılmasını önermekteyiz.

Kılıç: Kılıç’ın boyu kısaysa yakın mesafeler,
uzunsa uzak mesafeler araştırılır. Aynı zamanda yön verici işarettir.
Gömüsü oldukça güzel olan eşkiya işaretlerinden. Kılıcın sivri ucundaki
kıvrım ve kılıcın sapı yön verebilmektedir.Definecinin çok iyi
gözlemlemesi şart.

Koltuk taşı: Definecilerin genellikle
birbirinden ayırt edemediği önemi büyük gömü işaretlerinden birisidir.
Ayırt edilemeyen işaretler koltuk taşı ile oturak taşıdır. Dikkat
edilmesi gereken nokta ise, koltuk taşında kollarınızı koyabileceğiniz
destekler, başınızı yaslayacağınız destek ve ayaklarınızı rahatlıkla
koyabileceğiniz destek yerlerinin yapılmış olması gerekmektedir. Oturak
taşında bu özellikler olmamaktadır. Koltuk taşı işaretinde yapılması
gereken, önünde basamakları varsa kontrol edilmelidir.Kollarınızı
koyacağınız destek yerlerinde oyma delikler varsa tam karşısında yığma
olma olasılığı çok kuvvetli. Eğer koltuk işareti bir mağara içinde ise
ve koltuk işareti çevresinde kare oymalar mevcut ise, bir liderin
hazinesi mağaranın kayaları altında saklanmış odalarındadır. Duvarlar
çok iyi kontrol edilmeli, yürüdüğünüz zemini kontrol etmek asla
unutulmamalıdır.

Küp veya Kürze: Su içinde veya civarında
hazinenin varlığını işaret eder. Burada dikkat edilmesi gereken bu
işaretlerin göl,ırmak veya gölet kenarındaki figürün anlamıdır. Susuz
alandakilerle karıştırılmamalıdır. Gömüsü bulunduğu yere çok yakındır.
Susuz alandakilerin gömüsüde çok yakınlarındadır. İkinci hedef nokta
olarak, eski ağaçlara dikkat etmenizi öneriyoruz.

Makas: Az rastlanır kesinlikle netleşmiş gömü
işaretlerinden birisidir. Kesişen yol,dere anlamına gelebilmektedir.
Makas işaretiyle birlikte yapılmış murç işaretleri önem teşkil
edebilir. Kesişen noktalarda murç deliği istikametinde doğaya aykırı
farklılıklar gömünün olduğu yeri gösterebilir. Ayrıca makas işaretinde
önemli bir noktada, makasın tutulacak yerlerinin birbirinden olan
farklılığıdır. Bu farklılıklar kesişme noktasında definenin yerini
belirlemektedir.

Matara: Bilinen definecilik işaretlerinden
olmasının yanısıra, ayrıca eşkiya ve ermenilerin gömüsünü saklamak için
kullanıdığı en belirgin bir işarettir. Matara işareti son nokta işaret
olmasada,gömünün bulunduğu yere çok yakın işarettir.Matara işaretinin
yakınında bulunan eski ve tarihi ağaçların çevresinde araştırmanızı
sürdürmenizi öneriyoruz.Kasatura ve matara birlikte işaret olarak
kullanılmış olabilmektedir.

Merdiven (Basamak): Ülkemiz arazi koşullarında
oldukça sık görülen define işaretlerinden. Yanlız define işaretlerinin
yanısıra, uygarlıklardan geriye kalan izlerdede merdivenler
bulunmaktadır. Bu tür merdivenler gömüyü ifade etmez. Gömüyü ifade eden
basamak veya merdivenlerde dikkat edilmesi gereken nokta; zirve bölgede
ise yakınlarında oturak taşı olup olmadığının kontrol edilmesi
gerekmektedir. Çoğu zaman tek başına yapılmamıştır. Tek başına yapılmış
merdiven basamaklarında ince veya küçük olanında araştırma yapılması
şarttır. Kral veya kaya mezarları girişlerinin hemen ön tarafınada
yapılmaktadır.

Melek: Kilise sembolüdür, gömü ifade etmez.
Bir diğer anlamıda; yunan mitolojisinde aşk,cinsellik anlamına gelir.
Eros (Eski Yunan mitolojisinde aşk tanrısı) ifade edebilir. Bu sembolü
en çok kullanan medeniyet yunanlılardır. Medeniyetleri simgelediğinden,
bulunduğu bölge tarihi önem taşıyabilir,en yakın müzeye durumu
bildirmeniz defineci kimliği açısından çok doğru bir davranış biçimi
olacaktır.

Murç Delikleri (Murçlu Kaya): Bu tür
düzenekler çoğunlukla Frig,Roma Bizans medeniyetlerine aittir ve sayma
sistemi olarak gömünün,mezarın yeri bulunabilmektedir. Murçlar arasında
kanal oyma bağlantılarıda yapılmış olabilir.Burada yapmamız gereken,
yakınında ki arazide farklı olan mezarlıkları andıran taşlara dikket
edilmelidir.Bu medeniyetler haricinde;yunanlılar,ermeniler ve
eşkiyalarda murç sistemini kullanmışlardır.Her murç deliğinin bir adım
veya metre mantığını kullanarak durumlarına göre ilgili yönlerde
hareket edilerek sonuca ulaşılmaya çalışılmalıdır. Cihaz desteği en çok
ihtiyaç duyulan işaretlerdendir.

Nal: Yakınlarında gömü olduğu ifade ediyor.
Genellikle açık olarak bırakılan bir işaret değildir. Açık olarak
yapılan nal işaretlerinde, hemen yakınlarında toprak bölgelerde
araştırma yapmalısınız. Toprak altından çıkan veya mağara gibi kuytu
yerlerden çıkan ************l nal işaretleri ise, nal sayısının adeti
metre ölçümü verebilmektedir veya üstündeki çivi deliği sayısıda ölçüm
verebilmektedir.

Ok : Uzun veya kısa yapılmış olabilir. Kısa ok
işareti,gömünün kısa mesafede olduğunu ifade eder. Uzun ok işareti
ise,gömünün uzakta olduğunu ifade eder.Yön verici işaret olup,
tamamlayıcı son işareti göstermektedir. Ok işaretleri bazen yanıltmak
amacıylada kullanılmıştır. Ok istikameti yerine aksi istikametini
araştırmayı lütfen esgeçmeyelim.

Oturak taşı: Oturak taşı işaretinin koltuk
taşından farkı ise, sadece oturak gibi durması, kollarınızı ve başınızı
dayacağınız destek yerlerinin olmamasıdır. Mezar işareti olarak
kullanılmıştır. İşaretinin ön ve arkasında bulunan düzlük alanlar cihaz
yardımı ile kontrol edilmelidir. Mezarı bulunan şahsın zenginlik durumu
ile ilgili bir durumdur. Boş çıkma olasılığı bulunmaktadır. Oturak
taşları etraflarında veya karşısındada toprak,taş yığma olabilir.

Sıralı Yuvarlak Oymalar: Sıralı yuvarlak
oymalar, bölgede önemli bir mezarın olduğunu ifade etmektedir. Bu
oymalarda dikkat edilmesi gereken nokta, oymların sayısı ile farklı
büyüklükte yapılmış olanıdır. Farklı olan hangi istikamette ise, o
yönde oyma sayısının katlarını kullanarak araştırma yapılmasını,doğaya
aykırı çukur,tümsek,yığmalar gibi olasılıkları göz önünde bulundurmanız
gerekir.

Sıralı Dikdörtgen-Kare Oymalar: Bu tip
oymalar, tek bir mezarı veya sayısınca mezarın olduğunu ifade
edebilmektedir. Yatay zeminde olması, iki yön istikametinde bulunan
kayalık bölgelerde kaya mezarı araştırmanızı öneriyoruz.Yanlı kaya
mezarları uygarlıklara ait olduğundan,bir definecinin kazı yapması
kesinlikle yasaktır. Sıralı kare veya dikdörtgen oymaların dikey
zeminde yapılmış olması ise, sayısınca veya farklıda olabilir,
arkasında veya karşısındaki hakim kayalık tepelerde oda olduğunu ifade
edebilmektedir.

Papaz: Adam resminin başı etrafında daire
varsa, haç varsa Hıristiyan azizi resmidir. Kilise resmidir. Gömü ifade
etmez. Hıristiyanlık dönemi tarihi eserlerde çokça vardır. Tahrip
etmeyiniz. Tabiri doğruysa cin ali resmi olarak yapılmış papaz
işaretleri ise, kesinlikle gömüyü ifade eder ve eşkiya işaretleri
arasındadır. Yön verici farklılıklarına bakmalısınız.

Tabanca veya Tüfek: Namlu istikametinde
araştırma yapılır. Patlamış tabanca resmi varsa gömü daha ileri
mesafelerde, patlamamış tabanca resmi varsa ise gömü daha yakın
mesafelerde olabilir. Diğer işaretlerde olduğu gibi, tabanca
işaretlerindede, dikkat edilmesi gereken nokta, işaret çok iyi
gözlemlenerek yön verici hassas noktayı bulmalısınız. Tek başına
olmayabilir, başka işaretlerde olabilir.

Tavuk ve Civcivler: Tavuk tek veya yanında
civcivleri de olabilir. Tavuğun bakış istikameti araştırılır. Tavuğun
veya civcivleri arasında farklı yöne bakan istikametinde doğaya aykırı
taş veya kaya çevresinde araştırmanızı devam ettirmelisiniz. Bilinen
çok iyi gömü işaretlerindendir.

Terazi: Esnaf yada tüccar gömüsüdür,Gömü
değerlidir.Her iki kefesi eşit değildir, gömü kefesinin ağır olan
kefenin bulunduğu taraftadır.Kefeler eşit gibi görünse dikkat edilecek
nokta terazinin (dili) size fikir kazandırır. Dil hangi tarafa meyilli
ise o tarafta araştırma yapılmalıdır. Tezari işaretlerinde matematik
hesabı kullanılmıştır. Fakat her terazi işaretinde farklı sistemler
kullanıldığı için, işarete göre bu sistem değişmektedir. Bilinen gömüsü
altından oluşan define işaretlerindendir. Bulunduğu bölgenin her iki
tarafı birbirine benzer yakın fakat riskli bölgeleri tespit etmeye
çalışın. Gömüsü çok değerli olduğu için,tehlikeli bir işçiliği olduğunu
düşünüyoruz.

Üçgen: Tek başına olmayan tamamlayıcı işareti
gösteren bir anlam ifade etmektedir. Üçgen işareti olan yerlerde, net
olarak kapalı bir oda(mahsen) olduğunu söyleyebiliriz. Birçok
medeniyetin kullanmış olduğu gibi, ermeni ve eşkiya gömülerindede bu
işaret kullanılmıştır. Üçgen kollarının eşit olup olmadığına dikkat
edilerek, sivri ucu istikametinde veya eşit olamayan kısa ucu yönünde
girişe müsait kayalık bölgelerde ve toprak bölgelerde araştırma
sürdürülmelidir. Tamamlayıcı işareti yakın civarlardadır. Üçgen
işaretinin yapıldığı kayanın üzerinde murç delikleri olup olmadığınında
kontrol edilmesini öneriyoruz. Murç deliği deyip geçmeyelim.Zira murç
delikleri yön vermekte olup,murç sayısıda mesafe vermektedir. Ayrıca
üçgen işaretinin bulunduğu bölge içinde mağara işaretide olması
mümkündür.Yığma olma olasılığı olabilir.

Üzüm ve Üzüm salkımı: Üzüm birçok medeniyetin
kullanmış olduğu sembollerden olsada ermeni ve eşkiya gömülerinde de
üzüm işareti kullanıldığı bilinmektedir. Üzüm tek başına değil,
kabartma olarak insan figürleri ile beraberse bu işaret değil
uygarlıklara ait semboldür. Tahrip etmeyip yetkili mercilere
bildirmenizi öneriyoruz. Fakat üzüm ve üzüm salkımı, kayalarda veya
eski ermeni evlerinin duvarlarında yapılmış durumda ise, bu gömü
işaretidir. Defineci burada üzüm salkımının büyük veya küçük tanesine
dikkat etmesinin dışında, tane adetini saymalıdır. İşaretin bulunduğu
yerin üst veya yukarı kısmında araştırmalarınızı devam ettirmenizi,
ufak veya büyük tanenin bulunduğu yönde adet sayısı ve katlarını
kullanarak, doğaya aykırı farklılıkları incelemenizi ısrarla
öneriyoruz. Doğaya aykırı durumlar yok ise, tamamlayıcı son nokta
işareti gözden kaçırmamalısınız.

Yay: Okun fırlatılacağı istikametinde doğaya
aykırı farklılıklar gözlenerek araştırma yapmalısınız. Yay tek olabilir
veya okla birlikte yapılmış olabilir.Mantık olarak aynı olay
uygulanmalıdır.Son işaret değildir. Okun iki farklı yönünde eski çok
yaşayan ağaçların olup olmadığınıda kontrol etmenizi öneririz. Eski
ağaçlar nokta belirlemek için kullanıldığını düşünmekteyiz.

Yılan: Yılan işareti, definecilikte bilinen en
güzel işaretlerin başını çekmektedir. Kabartma veya oyma olarak
yapılmış olabilir. Çok uzun veya çok büyük olarak yılan işareti
yapılmış olabilir. Yılan işaretinde dikkat edilecek nokta ise, farklı
yöne bakan kafası,kuyruğu olmalıdır. Yılanın kıvrım sayısıda bulunduğu
arazi şartlarını verebilmektedir. Örneğin yılanın iki kıvrımı var ise,
baş veya kuyruk istikametinde iki tepenin arkası gibi düşünebilirsiniz.
Uygarlıklar,eşkiyalar,ermeniler,yahudiler bu işareti çoklukla
kullanmışlardır. Birkaç tane başı olan, birbirine karışmış,kıvrılmış
durumda yılan işaretleride olabilmektedir. Bu işaretler tuzaklı
olabilir ve gömüye ulaşmak oldukça güç isteyecek olup,işçiliği çok
zordur. Büyük gömüyü işaret ettikleri için araştırmanızda mutlaka gpr
veya toprak altı görüntüleyici cihazlar kullanmalısınız. Büyük blok
taşlar yapılmış olabilir. Çözümü oldukça zor ve uğraş gerektiren, maddi
imkanları oldukça zorlayan işaretlerdendir.

Yuvarlak Oymalar: Oymanın sayısı bir veya
biden çok fazlada olabilir. Küçük oymaların tekli veya çoklu olması
yakınlarında mezarlık olduğunu ifade etmektedir. Bu tip oymalar farklı
işaretler ile desteklenmiş ise, o zaman gömü işaretine girmektedir.
Oymaların genel anlamı, toprak veya kayanın altında olduğu anlamını
içermektedir. Yakın civarına çok dikkat etmenizi öneriyoruz.

Zincir: Zincirin hangi ucu farklıysa o
istikamet araştırılır.Zincir işaretinde bakacağımız ve dikkat
edeceğimiz bir noktada, zincir halkalarının sayısıdır. Bu sayı,
etraftaki doğaya aykırı başka birşeyin sayısını verebilmektedir
(Örneğin 5 zincir halkası, hemen yakınındaki 5 selvi ağacı gibi).Bir
diğer anlamıda, mağara gibi kuytu noktaları ifade
edebilmektedir.Birbirine geçmiş olması,gömüye ulaşmanın yine zor bir
işçiliği olduğunu ifade edebilir. Dikkat zincir işaretide tuzaklı
olabilir.

DOĞADAKİ DEĞERLİ TAŞLAR VE ETKİLERİ

DOĞADAKİ DEĞERLİ TAŞLAR VE ETKİLERİ

DUA-CİN--BÜYÜ-TILSIM-SİHİR-NAZAR-MUSKA-YILDIZNAME-HALÜSÜNASYON-DUA NEDİR-TILSIM NEDİR-TILSIM ÇEŞİTLERİ-BÜYÜ NEDİR-BÜYÜ ÇEŞİTLERİ-SİHİR NEDİR-SİHİR ÇEŞİTLERİ-BATIL İNANIŞLAR-CİN MUSALLATI NEDİR-DİNİMİZ İSLAM-ŞİFALI BİTKİLER-SAĞLIKLI YAŞAM-ASTROLOJİ-GİZEMLİ İLİMLER-İSLAMDA BÜYÜ-DEFİNE-DEFİNECİLİK-DEFİNEDE BÜYÜ VE TILSIM-CİNLER VE GİZEMLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SİTESİ...

AKİK
 
 
 Muhtelif renkli ince ve yuvarlak halkalardan oluşan bir kalsedon türüdür. Renklerin dizilişine göre özel isimler alır.
 
 
 
Akik Taşı, Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır.
 
 
 Agate, Achat, Agat,
 Yemen Taşı, Ateş Taşı, Gezgin Taşı
 
 Burçlar:
 Koç, Boğa, İkizler, Aslan, Başak, Yay
 
 Etkileri:
 Turuncu renkteki akikler fiziksel canlılığı artırarak tembelliği giderir.
 
 Mavi dantelli akik taşı; serinkanlılık ve özgüven duygularını güçlendirir. Konuya yoğunlaşmaya ve konuşmaya yardımcı olur. Sinir bozukluklarını yatıştırır ve topluluk önünde yapılacak konuşmalarda duyulan heyecanı giderir.
 Mavi renkli olan akikler nazara karşı etkilidir. Ayrıca; sadece rengiyle bile kişinin içini ferahlatan mavi akik, konuşma güçlüğü çekenler için faydalıdır. Mavi renkli olan diğer taşlar gibi, mavi tonlarında olan akikler de akiğin diğer türlerinden farklı olarak boğaz çakrasında etkilidir ve boğaz ile ilgili sorunlarda kullanılabilir.
 Yosun akik, insanın içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur.
 
 Akik Taşı, Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır.
 Bedensel ve zihinsel kuvvetlendirici bir taş olan Akik taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir.
 Akik taşının bunların yanı sıra uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğu da bilinen şeyler arasındadır.
 Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcıdır.
 Hemen hemen tüm burç özelliklerine uyar.
 Uyum verici etkisi vardı ve kan dolaşımına çok iyi gelir.
 Bereket amacıyla da kullanılır.
 Özellikle iş adamlarının pantolon ceplerinde akik taşımasının maddi bereketi arttıracağına inanılır.
 Kötü rüyalara ve nazara iyi gelir ve gerçeklerin farkına varılmasına yardım eder.
 Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar.
 İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsaniz akik size iyi gelecektir.
 Ağrıları gidermek için kullanılabilir.
 Cilt hastalıklarına karşı etkilidir.
 Damarları kuvvetlendirir.
 Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olan akik, cinsel organlar ve cinsel güç için faydalıdır.
 Hamilelikte hem anne hem de bebeğin sağlığı için faydalıdır ve bu süreç içerisinde kullanılması özellikle önerilir.
 Kemik ve diş yapısının korunmasında faydalıdır.
 Dünyevi başarıyı simgeleyen akik, negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır.
 İşadamlarının bu taşı, özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır.
 Özellikle yüzük olarak kullanıldığında, kişinin kendisine güvenini artırır.
 Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir.
 Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.
 
 

FLORİT
 Fluorite, Flubpat
 
 Burçlar:
 Etkileri:
 Başağrılarına karşı etkilidir.
 Şeffaf ve yarı-şeffaf hallerde bulunabilir. Sarı, kırmızı, yeşil, pembe, mavi, menekşe, mor ve beyaz renklerde olabilir.
 Düşünceleri netleştirir,zihni dinlendirir. Rahtsızlık veren mantıksız düşüncelere iyi gelir.Projelerin gerçekleştirilmesi için destek verir.
 Boyun bölgesine yakın kullanıldığında dikkati artırır ve yetersizlik hissini yok eder. Bu özelliği dolayısıyla yapmaktan çekinilen ve yetersiz kalındığı hissedilen işlerde faydası olur. Araba kullanmaktan çekinenler bu taşı deneyebilirler.
 Duygusal bakımdan mutsuz olduğunuz ve sizi rahatsız eden mantıksız düşüncelere kapıldığınızda florit size destek olacaktır.
 Düşünceleriniz belirsiz ve karmaşık olduğunda floritinizi elinize alın. Düşüncenizin keskinleştiğini göreceksiniz. Aynı şekilde, zihniniz yorulduğunda da bu taşı kullanabilirsiniz.
 Enerjisi, yatıştırıcı ve huzur vericidir. Şeffaf florit diğer taşlarla birlikte kullanılabilir ancak, mor florit diğer taşlarla birlikte kullanıldığında etkileri zayıflar.
 
Kişinin analitik yeteneklerini güçlendirir. Zihinsel açıklık ve konsantrasyonu artırıcı etkisi dolayısıyla dikkat gerektiren işler yapanlar ve öğrenciler için özellikle faydalı bir taştır.
 Kişinin anıların tutsaklığından kurtulmasını sağlar ve duyulan boşluk hissini yatıştırır. Düzensiz ve dağınık hissedilen anlarda denge ve dinginlik verir.
 Kişinin zihninin ruhuyla uyum içinde olmasını sağlar ve ilginç projelerini hayata geçirebilmesine yardım eder. Konsantrasyonu artırır ve sezgileri güçlendirir.
 Sertlik olarak diğer taşlara nazaran daha yumuşak olduğundan dolayı, çizilmesini ve kırılmasını önlemek için diğer taşlarınızdan ve takılarınızdan ayrı olarak tutmalısınız.
 Temizleme amacıyla kullanacağınız suyun fazla sıcak ya da soğuk olmamasına da dikkat edin ve temizlerken daha kısa süreli olarak suyun altında tutun. Sabun kullanarak temizlemeyin; taşınızın matlaşmasına neden olabilir.


YEŞİM TAŞI 

 Genelde yeşil olarak bulunur. Sarı, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı ya da beyaz lekeli yeşil renklerde de olabilir.
 
 Nefrit, Jade Nephrite, Jadeit Beilstein
 
 Burçlar:
 Boğa, Başak, Terazi
 
 Etkileri:
 Diş problemleri ve ağrılarında faydalıdır. Ağzın içine yerleştirilen yuvarlak biçimli bir yeşim taşı, dişin yanında durur ve konuşulduğunda diş için rahatlatıcı etkisi olan titreşimler yayar.
 Pisliklerin bedenden atılmasını sağlar.

 Korku ve endişe duygularına iyi gelir.Toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Denge ve şifa verici etkileri bilinmektedir.Adalet,casaret ve mütevazilik verdiğine inanılır. Binlerce yıl öncesinde bu yana Çinliler Yeşim taşını en değerli taşlardan biri yapmışlardır. Efsaneye göre büyük Çin Ejderinin yeryüzüne boşalttığı tohumların donmuş hali Yeşim taşınu oluşturmuştur. Günümüzde bile Çinli işadamları ellerinde Yeşimden tılsımlar taşırlar, bir işe başlamadan önce onu tutar, okşar ve ondan güç alırlar. Bu taşın hayvan biçiminde yontulmuşları bugün bile çok revaçtadır. Ayrıca Yeşim taşının akıl hastalıklarına, dahili hastalıklara, göz bozukluğuna ve kadınların adet ve doğum sancılarına iyi geldiğine de inanılmaktadır. Astrolojik olarak koç, boğa, ikizler, başak ve terazi burçlarının da taşıdır.
 
 
 Aşırıya kaçan duygusallıkları dengeler.
 Elde tutulduğunda ısınarak rahatlatıcı bir his verir.
 Günlük kullanım için çok uygun bir taştır. Dengeli ve iyileştirici olan yeşil rengin etkisine sahiptir. Mücevher olarak özellikle konuşmacılar ve öğretmenler tarafından kullanılabilir.
 İçiniz korku ve endişeyle dolduğunda huzur ve güven verir. Kişinin kendini zayıf ve güçsüz hissettiği anlarda yeşimi kalbinin üzerine koyması içini rahatlatır.
 Kendisini taşıyan kişilere akıl, cesaret ve adalet duyguları verir. Kazanılan başarının sonucunda insanın içinde doğabilecek olan kibir duygusunu engeller.
 Kişiyi duyguların tutsaklığından kurtararak görüşünü netleştirir.
 Zihinsel odaklanmayı gerektiren çalışmalarda yardımcı olur.



 
JASPER 

 Hematite, Haematit
 
 
 Burçlar:
 Koç, Başak, Akrep
 
 Etkileri:
 Erkeklerde, erkeklik özelliklerini artırır. Güçlü ve tedavi edici özelliklere sahiptir. Sindirim sistemini ve safra kesesini güçlendirir. Endokrin sisteminde dengeyi sağlar. Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir. Mide ve böbrekler için faydalıdır. Kişinin kendisini sağlıklı ve güçlü hissetmesini sağlar ve fiziksel direncini artırır.
 
 
 Genelde volkanik kütleler içerisinde, büyük parçalar halinde bulunur.
 
 Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir ve çok kuvvetli bir tedavi edicidir. Toprak elementini temsil eder. Sindirim sistemi ve safrakesesini güçlendirir, endokrin(hormon) sistemine denge sağlar. Kişinin kendini sağlıklı, güçlü hissetmesini sağladığı gibi fiziksel direnci arttırır. Sevginin ve inanç sisteminin simgesi olarak bilinen bir taştır.
 
 Güç ve cesaret taşıdır. Kişisel bağımsızlık için gereken cesareti ve yürekliliği sağlar. Tüm çakraların dengelenmesine yardımcıdır.
 Çoğunlukla kırmızımsı-kahverengi, soluk sarı-kahverengi, turuncu, sarı, yeşil, gri ve mavi renklerde bulunur. Kırmızı Jasper -Red Jasper- tam olarak kırmızı renkli olmayıp kırmızımsı-kahverengi renge sahip olan jasperdir. Ancak isim olarak tüm dünyada Red Jasper, yani Kırmızı Jasper olarak bilinir.

DEĞERLİ TAŞ RESİMLERİ

DEĞERLİ TAŞ RESİMLERİ-DEĞERLİ TAŞLAR VE ÖZELLİKLERİ



kayaç üzeridne ametist
kayaç üzeridne ametist
elmas Resimleri
elmas
altın Resimleri
altın
doğal akuamarin Resimleri
doğal akuamarin
zümrüt Resimleri
zümrüt

Oltu Tesbih Resimleri
Oltu Tesbih
işlenmiş ametist Resimleri
işlenmiş ametist
Akik Taşı Resimleri
Akik Taşı
değerli taş Resimleri
değerli taş

RÜYADA TAŞLAR, DEĞERLİ TAŞLAR GÖRMEK

þAllame Meclisî: Değerli taşları görmenin tabiri şöyledir:
Elmas veya zebercet; saygınlık elde edeceğinize…
Firuze; murada ereceğinize…
İnci; çocuk sahibi olacağınıza veya hizmetkâr istihdam edeceğinize…
Lâl (sarı yakut); malınızın artacağına ve saygınlık kazanacağınıza…
Necef incisi; sonsuz saadet elde edeceğinize…
Sarı ve beyaz akik; erkek çocuğunuz olacağına…
Yakut; mal varlığınızın artacağına ve çocuk sahibi olacağınıza…
Zümrüt; murada ereceğinize ve işlerinizin iyiye gideceğine işarettir.
þÇağdaş Ulema: Değerli taş görmek; vesvese içinde olacağınıza…
Değerli taş satın almak; zarar edeceğinize…
Birinin size değerli taş hediye ettiğini görmek; servetinizin çoğalacağına…
Değerli taşa sahip olmak; gurur duyacak bir iş yapacağınıza…
Değerli taş taşımak; kibre…
Değerli taş bulmak; fakirliğe…
Değerli taş kaybetmek; rezilliğe…
Değerli taş satmak; maddî durumunuzun düzeleceğine işarettir.